Foto: Printscreen/YouTube/Online spotlight videos

Narodna poslanica iz Socijalističke partije Srbije Jelena Mihajlović, prethodnog dana privukla je pažnju javnosti zbog muzičkog performansa u Skupštini Srbije, kad je tokom svog izlaganja repovala. U razgovoru za Nova.rs, ona navodi da su u srpskom društvu identični problemi već 40 godina, te da je samo želela da ukaže na njih. Ipak, dodaje da nije zadovoljna svojim nastupom i da najverovatnije više neće repovati.

“Kao što sam i u svom izlaganju u Skupštini pre ‘odrepovanog’ teksta naglasila, pokušala sam da povučem paralelu između problema koji su bili aktuelni još 1981. godine, kad je pesma ‘Kandidati Mandati’ napisana i sadašnjeg vremena u kom se i dalje, skoro četrdeset godina kasnije, govori o maltene istim problemima za čije rešenje nije napravljen značajniji korak u pozitivnom pravcu”, objašnjava poslanica iz redova SPS.

Kako kaže, u Srbiji su i dalje isti problemi – pad nataliteta, ekonomska kriza, zbog toga je, kako kaže, svoja i očekivanja građana izrazila kroz kovanicu “rezultati, rezultati, pa tek onda ponovni mandati”.

“Da rep muzika nije dosegla nivo koji uživa u današnjoj popularnoj muzici i izrazu, ne bih pokušala da ‘odrepujem’, nego bih jednostavno odrecitovala i izgovorila lepo sročene rečenice. Ipak, imam utisak da u tom slučaju te reči ne bi dobile na težini i skrenule pažnju auditorijuma na probleme na čijem rešavanju moramo mnogo raditi svi zajedno kao društvo. Ovo je bio momenat da se obratim predominantno mlađem auditorijumu i podsetim na probleme kojih je celo duštvo i te kako svesno. Ujedno, želela sam i da skrenem pažnju na skupštinska događanja u kojima se donose odluke koje se tiču svih nas u svakodnevnom životu”, podvlači ona.

Naša sagovornica objašnjava da nije bila ni rođena kad je nastala pesma koju je izvela pred svojim kolegama u Skupštini, te da je joj je bilo važno da pošalje motivacionu poruku kako bi podstakla što bolji i sadržajniji rad parlamenta i nove Vlade Srbije.

Pročitajte još...

“Muzikom se bavim profesionalno, sviram violončelo i završila sam Fakultet muzičke umetnosti u Beogradu, gde sam stekla zvanje specijaliste muzičke umetnosti. Izdala sam tri albuma u Srbiji za PGP-RTS, jedan u Sjedinjenim Američkim Državama, koji je za svetsko tržište distribuirao Warner Music Group, kao i duplo cd izdanje za hrvatsko i slovenačko tržište za kuću Croatia Records. Nastupala sam širom sveta i dva puta predstavljala Republiku Srbiju na EXPO svetskim izložbama u Milanu i Astani”, kaže Mihajlović, dodajući da komponuje isključivo klasičnu muziku.

“Moj najnoviji album se zove ‘Potraga za magičnim violončelom’ i sastavljen je od autorskih kompozicija. Moja karijera i problemi na koje sam nailazila kroz moje umetničko delovanje su me i podstakli da prihvatim da se nađem na listi Socijalističke partije Srbije kao nestranačka ličnost. Želja mi je da pokušam, ako ništa drugo, da u Skupštini ukažem na neophodnost pojačanog delovanja u pravcu poboljšanja uslova za što kvalitetniji razvoj kulture i umetničkog stvaralaštva”, poručuje novoizabrana poslanica, uz opasku da nije zadovoljna kvalitetom svog repovanja tokom jučerašnjeg dana.

“Ovo je bio ad hok pokušaj. Kad sam ponovo pogledala snimak tog svog „repovanja“, nisam ni malo bila zadovoljna kvalitetom prezentovanog, te će ovo verovatno biti moja ‘labudova pesma’ što se tiče repovanja. Bazirano na ovome, sigurno u budućnosti neću snimati rep spotove i ograničiću se na ono što sam i do sada radila. Snimaću muziku i spotove u kojima ću ostati verna sviranju na violončelu”, istakla je ona.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare