Foto: Rik/ Privatna arhiva; Dragan Mujan/Nova.rs

Opštinskoj izbornoj komisiji u Bujanovcu prigovor zbog nepravilnosti prilikom ponovljenog glasanja na biračkom mestu broj 6 u Osnovnoj školi “Muharem Kadriu ” u Velikom Trnovcu podneo je Opštinki odbor SPS, saznaje FoNet.

Zahvaljujući glasovima sa ponovljenih izbora na ovom biračkom mestu, Koalicija Albanaca doline je saopštila da će imati jednog poslanika u Skupštini Srbije, Šaipa Kamberija.

Međutim, ako Opštinska izborna komisija prihvati ovaj prigovor, izbori bi trebalo da se opet ponove.

Da je bilo nepravilnosti prilikom glasanja u Velikom Trnovcu saopštila je i CRTA iste večeri. Primedbe na brojne nepravilnosti uneli su u zapisnik i srpki predstavnici u stalnom biračkom odboru.

Albanski izvori iz Velikog Trnovca su dopisnici FoNeta dostavili video snimke na kojima se vidi i čuje kako se biračima iza paravana sugeriše za koga da glasaju, a tvrde i da ima slučajeva da je potpisano da je glasala osoba koja je preminula.

Na ponovljenom glasanju na parlamentarnim izborima na biračkom mestu 6 u Velikom Trnovcu glasalo je ukupno 697 od 1.089 birača sa pravom glasa, a najviše glasova – 677-osvojilau je lista Koalicija Albanaca doline.

Po jedan glas na ponovljenim izborima u Velikom Trnovcu osvojile su liste “Aleksandar Vučić – Zajedno možemo sve” i “Miloš Jovanović – Nada za Srbiju”, dok je nevažećih bilo 18 listića.

Nijedan glas na ovim ponovljenim izborima nije osvojila druga albanska lista ,„Alternativa za promene – Albanska demokratska alternativa“.

BONUS VIDEO Danica Vučenić o hodu Srbije po ivici i rezultatu tronedeljnih izbora u BG

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar