Dragan Šormaz Foto:TANJUG/ TARA RADOVANOVIC

Poslanik SNS Dragan Šormaz u nedelju je “dao rok” tužilaštvu od 48 sati da reaguje na najave Dragana Vasiljkovića, poznatijeg kao Kapetan Dragan, da će deliti majice sa likom Zvezdana Jovanovića, osuđenog ubice premijera Zorana Đinđića, i skupljati potpise za njegovo oslobađanje. Šormaz danas u izjavi za Nova.rs kaže da prema njegovim informacijama Vasiljković još nije počeo da deli majice sa likom Jovanovića i skuplja potpise, te da tužilaštvo može da reaguje samo ako ima dela.

Dragan Vasiljković, osuđeni ratni zločinac, osnovao je Fondaciju Kapetan Dragan, kako bi pomogao “utamničenim srpskim herojima u ustaškim i drugim zatvorima”. On je među heroje svrstao i Zvezdana Jovanovića, bivšeg pripadnika Jedinice za specijalne operacija, koji je osuđen za ubistvo premijera Zorana Đinđića.

Vasiljković je naveo da traži donatore i volontere za “preko 200 punktova u Srbiji”, a on će, za uzvrat, “nastojati da im svima poklone majicu” sa Jovanovićevim likom.

Na ove najave iz vladajuće koalicije reagovao je samo poslanik SNS Dragan Šormaz, koji u nedelju na Tviteru napisao “da ne zna šta je za hapšenje i zabranu delovanja ako nije ovo“, dodajući da čeka tužilaštvo 48 sati.

Budući da su prošla dva dana od njegovog oglašavanja, portal Nova.rs pitao je Šormaza šta će dalje preduzeti.

“Ja sam napisao u nedelju, oni (tužilaštvo) su počeli da rade u ponedeljak. Treba da vidimo i da li je bilo dela. Jedno je što je on pustio na Fejsbuku, a drugo da li je uopšte izašao. Možda sam ja uspeo podizanjem prašine i da ga sprečim da on uopšte to počne da radi”, kaže Šormaz za naš portal.

Dragan Vasiljkovic Kapetan Dragan
Dragan Vasiljković Kapetan Dragan Foto:Screenshot/Facebook/Fondacija Kapetan Dragan/EPA-EFE/STRINGER

On navodi da njegove informacije govore da Vasiljković ništa ne radi povodom svoje najave.

“ Taj njegov prostor se nalazi blizu pijace u Subotici. Uopšte nije ulazio u prostorije ni izlazio iz njih. Tako mi javljaju Subotičani. Ništa ne rade. Niti skupljaju potpise, niti dele majice”, dodaje poslanik SNS.

Upitan koje bi to bilo krivično delo, on kaže da bi se time bavili advokati i da je bitno to sprečiti.

“Možda je to i prekršaj, možda nije samo krivično delo. Ja mislim da je uznemiravanje javnosti, jer vi skupljate potpise za oslobađenje ubice predsednika Vlade i stavljate sliku gde ga nazivate herojem. Ja mislim da je uznemiravanje javnosti, moguće da traže advokati i više od toga”, navodi Šormaz.

On ističe i da tužilaštvo ne može da reaguje ako nema dela.

“Čekamo da vidimo da li će biti dela. Za sada nemam informaciju da je bilo gde izašao. U Subotici nije sigurno, u Begradu bi se saznalo odmah da je izašao na bilo koju javnu površinu da to radi. Uostalom, on mora da podnese zahtev policiji da mu se odobri da izađe na neku javnu površinu da radi tako nešto, a toga za sada, po mojim informacijama nema. Čim saznam da ima, ja ću reagovati”, kaže Šormaz.

BONUS VIDEO Božo Prelević o političkom hohštapleraju

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar