Skupština slobodne Srbije: Kapetan Dragan je pod zaštitom Aleksandra Vučića

Politika 23. avg. 202114:57
Podeli:
Dragan Vasiljkovic Kapetan Dragan
Dragan Vasiljković Kapetan Dragan Foto:Screenshot/Facebook/Fondacija Kapetan Dragan/EPA-EFE/STRINGER

Skupština slobodne Srbije najoštrije protestuje zbog akcije osuđenog ratnog zločinca Dragana Vasiljkovića, zvanog Kapetan Dragan, čija fondacija besplatno deli majice sa likom Zvezdana Jovanovića, ubice premijera Zorana Đinđića, i traži od tužilaštva da pod hitno reaguje, zaustavi ovu akciju i Vasiljkovića primereno kazni.

Tražimo i od vlasti da oštro osude deljenje inkrimisanih majica i najavu Vasiljkovića da će pokrenuti peticiju za oslobađanje Jovanovića, jer ćemo u suprotnom biti uvereni da upravo ona stoji iza Kapetana Dragana i da se preko njega sveti pokojnom premijeru Zoranu Đinđiću, koji simbolizuje politiku koja je potpuno suprotna politici Srpske napredne stranke.

Ukazujemo da je paravojni „heroj“ Dragan Vasiljković produkt nacionalističke ideologije Slobodana Miloševića, Vojislava Šešelja i Aleksandra Vučića, i da danas u Srbiji uživa zaštitu i punu podršku naprednjačke vlasti, što se vidi i po njegovom čestom gostovanju na televizijama pod kontrolom Vučićevog režima.

Sumnjamo da je ova akcija Dragana Vasiljkovića naprednjački probni balon, odnosno najava mogućeg amnestiranja i puštanja iz zatvora osuđenih za ubistvo Đinđića, koji su imali bliske odnose sa nekadašnjim vrhom Srpske radikalne stranke, iz koje je nastala danas vladajuća Srpska napredna stranka.

Još jednom žalimo zbog toga što nikada nije razjašnjena politička pozadina Đinđićeve likvidacije ubistva, jer bi nas možda to razjašnjenje odvelo i do onih koji danas bahato vladaju Srbijom, ponižavajući njene građane.

Da je otkrivena politička pozadina Đinđićevog ubistva, možda bi neki od sadašnjih vladara Srbije bili u zatvoru zajedno sa Zvezdanom Jovanovićem i Miloradom Ulemekom Legijom.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar