Nebojsa Zelenovic
Nebojša Zelenović Foto:Goran Srdanov/Nova.rs

Gradski odbor SNS u Šapcu podneo je krivičnu prijavu protiv Nebojše Zelenovića, bivšeg gradonačelnika i lidera ZZS, i Dušana Petrovića, zbog "davanja i primanja mita u vezi sa glasanjem, kao i zbog zloupotrebe službenog položaja", saopštili su naprednjaci. Zelenović, sa druge strane, poručuje da su se "naprednjački hajduci prepali" i da ponovo hoće da "prave lažne sudske postupke" i "progone hrabre ljude".

SNS Šabac je u saopštenju, koje je preneo Tanjug, naveo da je u ime tog gradskog odbora prijavu protiv Zelenovića i Petrovića podneo poslanik Boban Birmančević i navode da se „argumentovano pozivaju na tvrdnje jednog od lokalnih čelnika ZZS Dušana Tufegdžića, odbornika sa Zelenovićeve liste i predsednika Saveta MZ Štitar, koji je na nedavnoj konferenciji za medije izneo tvrdnje da su bivši šabački vlastodršci kupovali izbore još 2008. godine“.

„On je izjavio da poseduje konkretne informacije i dokaze i o drugim krivičnim delima Petrovića i Zelenovića, pa Gradski odbor SNS u Šapcu poziva nadležne državne organe da istraže ovaj nezabeleženi slučaj“, piše u saopštenju.

Zelenović navodi za Nova.rs da Tufegdžić nikad nije bio zvaničnik ni član ZZS, te da je reč o lokalnom političaru iz pokreta Buđenje.

On kaže da se naprednjacima uvukao strah u kosti, zato što ih je „konačno neko propitivao o tome kako je moguće da Ustavni sud od aprila prošle godine ne donosi odluku o tome što su sa mafijom pokrali izbore u Šapcu“.

„Niste mogli da pobedite ni sa vojskom secikesa, dilera, reketaša i zelenaša, koje ste mobilisali p celom gradu i državi. Morali ste da naterate policiju, BIA, tužioce i sudije da stanu iza te mafije. E, sada đavo dolazi po svoje. Treba da objasnite tom civilizovanom svetu, u koji kobajagi hoćete da integrišete Srbiju, kako je moguće da najznačajnija pravosudna institucija u zemlji ne donosi odluku, evo već drugu godinu. I čega ste se dosetili nesrećni hajduci? Ponovo hoćete da pravite lažne sudske postupke i da progonite hrabre i poštene ljude, samo zato što su javno ustali protiv vas i glasali za slobodan i normalan život“, navodi Zelenović.

On kaže da naprednjacima neće pomoći ni lažni svedoci, „ni tužioci koji se tresu pred njima zbog svojih karijera, ni policajci koji su prodali dušu đavolu, ni sudije koje besramno vrše pritisak na svoje kolege da gaze Zakon…“.

„Samo vi podižite krivične prijave, jer podižete optužnicu protiv sebe za svo zlo koje činite“, rekao je Zelenović.

BONUS VIDEO Nova.rs u Jadru

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare