Nebojša Zelenović Foto:TANJUG/SAVA RADOVANOVIC

Lider pokreta "Zajedno za Srbiju" Nebojša Zelenović ocenio je da je Srbija u potpunosti zaustavila pridruživanje Evropskoj uniji, te daje isključivi krivac za to režim Srpske napredne stranke (SNS)

Zelenović se javnosti obratio zvaničnim saopštenjem, koje prenosimo u celosti:

„Vlast krade izbore i angažuje mafiju da onemogući slobodno glasanje građana. Nezavisnost sudova i samostalnost tužilastva je urušena. Dosta sudija i tužilaca su postali političko oruđe režima. Režimski mediji brutalno nasrću na svakoga ko kritikuje vlast. Nezavisni mediji proglašeni su izdajnicima. Na stubu srama su veliki umetnici, profesori , novinari, opozicioni političari i svako ko se usudi da kaže istinu o brutalnosti zloupotrebe vlasti režima SNS-a“, navodi se u saoštenju.

Lider „Zajedno za Srbiju“ dodaje da je posle trideset godina od uspostavljanja parlamentarne demokratjie u Skupštini Srbije nema opozicije.

„Parlament je leglo prostakluka i instrument verbalnog linča političkih protivnika. Očigledno je da je Evropska unija stavila do znanja srpskim vlastodršcima da ovako više neće moći. To što ove godine nije otvoreno ni jedno poglavlje je veoma loša vest. To što je Brisel poručio da Srbija mora da postane država u kojoj se mora slobodno glasati i gde mora vladati pravo je izvanredna vest za svakog našeg građanina“, dalje se navodi.

Napad na poslanicu Evropskog parlamenta Violu von Kramon, Zelenović je uporedio sa sitaucijom iz 90-tih, kada je na sličan način postupao Slobodan Milošević sa ambasadorom Cimermanom.

„Ali, niti su ovo devedesete godine prošlog veka, niti su današnji vlastodršci Milošević. Mi, građani Srbije, izborićemo se za normalan život. To ćemo uraditi mirno, tako što ćemo doći do slobodnih izbora i na njima pobediti kriminal, korupciju, prostakluk, klevetništvo i nepamet“, zaključio je Nebojša Zelenović.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare