Nebojsa Zelenovic
Nebojša Zelenović Foto:Vesna Lalić/Nova.rs

Gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović, podneo je krivičnu prijavu Tužilaštvu za organizovani kriminal protiv Milana Ostojića Sandokana i članova Srpske napredne stranke zbog toga što su, kako kaže za Nova.rs, mafijaškim metodama zloupotrebljavali izbornu volju građana Šapca. Zelenović je krivičnu prijavu podneo i protiv načelnika Policijske uprave Šabac Zorana Jevđića, jer je, prema njegovim rečima, policija posmatrala izbornu krađu, ali nije ništa preduzela.

Zelenović je naveo da su ponovljeni izbori u Šapcu su potvrdili da je mafija pokretačka mašina u službi Srpske napredne stranke, te da SNS bez podrške kriminalaca nema većinu u tom gradu.

PROČITAJTE JOŠ...

“Bez Sandokana i svih ostalih kriminalaca koji su pobrojani u krivičnoj prijavi, SNS nema većinu u Šapcu. Mi smo sve ovo prijavili i 21. juna, a sad ponovo 5. septembra, ali nismo dobili odgovor ni od policije, a ni od tužilaštva. Zbog toga je u ovoj novoj prijavi obuhvaćen i načelnik Policijske uprave u Šapcu Zoran Jeviđić, jer je policija gledala šta se dešava na dan izbora, a ništa nije preduzela”, navodi gradonačelnik Šapcu, dodajući da izbori u tom gradu još uvek nisu završeni.

Foto printscreen

 

Foto printscreen

“Gradska izborna komisija do sutra ima rok da donese neku odluku. Nikad se nisam mešao u njihov rad, tako da to neću ni sad činiti. Izbori u Šapcu se još održavaju, mi se ne predajemo. Jedini pravi razlog za bavljenje politikom za svakog slobodnomislećeg čoveka je suprotstavljanje režimu na čijem je čelu Aleksandar Vučić“, naveo je gradonačelnik Šapca.

PROČITAJTE JOŠ...

Podsetimo, tokom ponovljenih izbora u Šapcu ponovo su zabeležene brojne nepravilnosti, a kao epicentar izbornih nepravilnosti prepoznato je selo Ševarice.

Ko je Sandokan, osoba koja uteruje „strah u kosti“

Milan Ostojić Sandokan, kojeg je Zelenović apostrofirao kao kriminalca koji prekraja izbornu volju građana Šapca, pominje se kao član takozvane šabačke grupe, čiji su pripadnici, kako je objavio Danas, osuđeni zbog pet ubistava, trgovine drogom i pljačke pošte u Splitu 2008. godine.

Kako je objavio taj list, presudom Specijalnog suda iz maja 2013. Ostojić je označen kao organizator grupe nastale 2006., koja je delovala u više republika bivše Jugoslavije i da je donosio sve odluke. Prvobitna kazna bila mu je 20 godina, ali ju je Apelacioni sud prepolovio u decembru 2015. godine i osudio ga samo za podstrekavanje na ubistvo Siniše Kromeka, a oslobodio ga za još jedno podstrekavanje na ubistvo i zločinačko udruživanje, kao i za trgovinu drogom.

Šabački mediji objavili su da kruže priče da je Sandokan čovek koji iz senke vodi lokalnu politiku naprednjaka, a to u priču je u više navrata potvrdio i sam Zelenović.

“Kako smo došli u situaciju da nama kriminalci poput (Milana Ostojića) Sandokana budu istaknuti kao pokretačka snaga SNS, kako ljudi koji vrše krivična dela rade u interesu SNS, to je tema kojom ćemo se baviti tako što ćemo podnositi prijave. Bez Sandokana i ostalih kriminalaca SNS u Šapcu gotovo ni da ne postoji”, naveo je on.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare