Foto: Screenshot Danas.rs

Unutar Srpske napredne stranke (SNS), od ruke do ruke, deli se žestoko alkoholno piće nazvano imenom predsednika Srbije i njegovog brata - takozvana "personalizovana rakija", a naručilac je iz te stranke, piše dnavni list Danas u izdanju od utorka.

Danas piše da je „Simex“ iz Subotice proizveo i odštampao izvestan broj flaša alkoholnog pića – rakije, pod nazivom „Aleksandar Vučić“ i „Andrej Vučić“.

„Kako nije reč o slobodnoj prodaji rakije na čijoj ambalaži pišu imena predsednika Srbije i njegovog brata, već mogućnosti da se naruči takozvana ‘personalizovana rakija’ ovog proizvodjača, sa imenom po želji, od čitalaca koji su ovom ‘brendu’  obavestili našu redakciju saznajemo da je reč o naručiocu iz SNS, a ne o nekom šaljivdžiji“, piše Danas.

List piše da se „već neko vreme ove dve rakije – ‘Aleksandar’ i ‘Andrej’, dele simpatizerima i fanovima unutar vladajuće stranke“.

Na etiketi sa ispisanim imenom Aleksandra Vučića piše naziv „Vučija rakija“, a tamo gde je ime njegovog brata „Srpska trojka“.

Takođe, list navodi da nije uspeo da u kompaniji „Simex“ iz Subotice dobije odgovor na pitanje da li je predsednik Srbije odobrio da mu ime bude na flašama pića.