Milan Vujic
Milan Vujić Foto: N1

Novosadski aktivista Milan Vujić, koji je noćas pretučen u Novom Sadu “zbog pisanja na tviteru”, ima višestruke prelome lobanje i čeka operaciju. Prema rečima njegovog oca, Milan ima prelom jagodične kosti i očne duplje, zbog čega je nakon napada zadržan u bolnici.

Istovremeno, policija traga za osumnjičenim kog je Milan prepoznao kao odborničkog kandidata političke stranke “Istina”, čiji je identitet otkrio policiji. Prema njegovim rečima, nasilnik ga je sinoć, dok se Milan biciklom vraćao sa treninga, zaustavio, a potom ga svom sangom udario pesnicom u slepoočnicu. Vujić je od saline udarca pao na asfalt, a napadač mu je poručio “To ti je zbog onoga što si pisao na tviteru”.

PROČITAJTE JOŠ...

“Milan je potpuno u šoku od ovoga što mu se dogodilo. On jeste građanski aktivista, ali nije član nijedne stranke, niti se bavi politikom. Prepoznao je napadača jer su isto godište, a njegov opis policiji je dao i očevidac koji je bio sa Milanom u vreme napada”, kaže za naš portal Milenko Vujić, otac mladića. Kako kaže, policija je odmah reagovala i sinoć je Milan dao iskaz u bolnici, gde je prepoznao sa slike napadača koji ga je pesničio.

“Milan je rekao da je još tokom izbora na tviteru pisao o ovoj stranci, bez imenovanja bilo koga. On je samo prokomentarisao činjenicu da u pomenutoj stranci “Istina”, koja je zvanično registrovana kao vlaška manjinska stranka, nema nijednog Vlaha”, kaže Milenko, napominjući da mu je policija potvrdila da znaju o kome je reč.

Foto: Istina.org.rs/Dejan Budić/Promo

Kako je Nova. rs već pisala, stranka vlaške nacionalne manjine ISTINA – ADAVIERA, u svom članstvu, ali i program, nema ni Vlaha ni njihovih interesa. Predsednica pomenute stranke Ivana Vujasin do novembra 2019. bila član Zelene stranke i njihova odbornica u Skupštini grada, da bi tada napustila Zelene preuzela stranku koje je već bila registrovana još 2010. u Boru, “preselila” je u Novi Sad. Izuzev statuta, jedinog stranačkog dokumenta gde se pominju Vlasi, program ove partije, odnosno “političko konceptualnog projekta” kako sebe nazivaju, je posvećen “zelenoj ideologiji”.

Milan Vujić je građanski društveni aktivista, koji je objavljivao članke u beogradskom listu Danas i na novosadskom portalu Autonomija.Zastupa građanske, liberalne i antinacionalističke stavove, a govorio je i na protestima protiv režima proleća prošle godine.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare