Foto: N1

"Skupština slobodne Srbije s ogorčenjem osuđuje objavljivanje naše interne komunikacije sa članstvom u pojedinim medijima", navodi se u saopštenju ove organizacije.

Oni navode da je njihova vizija od kako su se okupili, pre nepune dve godine, bila je izgradnja društva zasnovanog na principima demokratije, transparentnosti, poštenja i antiautoritarnosti. Takvu organizaciju smo sve ovo vreme i gradili.

Pročitajte još...

„Osnovno načelo Skupštine jeste neposredna demokratija, u kojoj građani sami, bez nametanja stavova od strane autoriteta, slobodno i neskriveno, na osnovu kompletnih informacija, iznose svoju volju i učestvuju u donošenju odluka. Pismo Saveta upućeno članstvu demonstrira takva načela.

„Svesni smo da se u našem, decenijskom vladavinom AV oštećenom društvu, načelo transparentnosti često zloupotrebljava, što se dogodilo i u našem slučaju. Iako smo sigurni da ova zla namera neće uticati na ishod zajedničkih težnji demokratske opozicije da na predstojećim izborima sruši vladavinu tiranina, jedina žrtva ovog zlonamernog čina je demokratski proces u Skupštini slobodne Srbije, Ujedinjenoj Srbiji i koaliciji ‘Moramo'“, navodi se u saopštenju.

Iz SSS dodaju da, urkos tome, neće odustati od principijelnog stava da se odluke unutar njihove organizacije, kao i u društvu u celini, ne donose u malom krugu pojedinaca, već direktnim demokratskim učešćem članova organizacije i građana Srbije.

BONUS VIDEO: Božo Prelević o kandidaturi, efektu Mićine ostavke i gašenju nacionalističkog požara u Priboju

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar