Foto: EPA/Soeren Stache

Skender Hiseni (Skender Hyseni) biće koordinator kosovske vlade za dijalog sa Srbijom, javlja Kljan Kosova večeras, pozivajući se na svoje izvore.

Skender Hiseni je član LDK i radi se o iskusnom političaru, koji je tokom pregovora u Beču sa zvaničnim Beogradom ranih dvehiljaditih bio portparol „Grupe jedinstva“, a od 2008 do 2010 i prvi kosovski ministar spoljnih poslova, a potom i ministar unutrašnjih poslova od 2014. do 2017, piše KosSev.

Hoti je na konferenciji za medije ranije danas najavio da će uskoro imenovati „državnog koordinatora za dijalog i nacrt konačnog sporazuma za uzajamno priznavanje Kosova i Srbije“.

Za četvrtak je sazvan novi susret Beograda i Prištine. Posle obnove zvaničnog dijaloga prošle nedelje kada su srpski predsednik Aleksandar Vučić i kosovski premijer Avdulah Hoti, nakon pripremnih odvojenih susreta sa francuskim predsednikom Emanuelom Makronom, potom zajedno i video konferencije sa Makronom, Angelom Merkel i zvaničnicima EU, u Briselu imali i direktan susret, sada u četvrtak se očekuju razgovori na tzv. tehničkom nivou.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar