Anže Logar, Nikola Selaković
Foto: BETAPHOTO/STA/Daniel Novakovic

Ministar spoljnih poslova Srbije Nikola Selaković i gradonačelnik Ljubljane Zoran Janković su ocenili da odlična saradnja Beograda i Ljubljane može da bude primer celoj Evropi.

„Uvek možemo više i uvek možemo mnogo toga da uradimo bolje“, rekao je Selaković i dodao da je prethodne dve decenije Ljubljana služila kao uzor Beogradu.

On je takođe izrazio uverenje da će jednog dana, kao članica EU, Srbija i Beograd u Ljubljani imati najbližeg saradnika.

Gradonačelnik Ljubljane Zoran Janković je rekao da je saradnja glavnih gradova Slovenije i Srbije na izuzetno visokom nivou, kao i da je on ponosan što je Ljubljana drugi pobratimljeni grad sa Beogradom.

„Nema nikakvih tajni među nama, nema nikakvih otvorenih pitanja, telefoni su otvoreni u oba pravca, tako da možemo biti za primer, rekao bih celoj Evropi po saradnji“, rekao je Janković.

Gradonačelnik Ljubljane naveo je da želi da što pre dočeka ulazak Srbije u EU i da je normalno da se uopšte ne priča o granicama, pošto su, kako je ocenio – nepotrebne, navodi se u saopštenju.

Ministar Selaković je u utorak i sredu boravio u dvodnevnoj poseti Sloveniji, gde se prethodno sastao sa predsednikom Borutom Pahorom i ministrom spoljnih poslova Anžeom Logarom.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar