Gradska opština Sevojno Foto: Slavica Panić/Nova.rs

Kako Nova.rs saznaje, sekretarka Opštinske izborne komisije u užičkoj gradskoj opštini Sevojno, juče je podnela ostavku. Prema informacijama izvora bliskog našoj redakciji, razlog ostavke je bio u mimoilaženju stavova u radu izbornog organa, pa je sekretarka odlučila da više u njemu ne učestvuje. U Izbornoj komisiji i opštini Sevojno ne znaju šta je pravi razlog ali potvrđuju da je bilo neslaganja u radu.

Branka Cerović, koja je bila sekretar Skupštine opštine Sevojno a na jednoj od pislednjih sednica tog tela, imenovana je za sekretara Opštinske izborne komisije. Kako saznajemo, juče je podnela ostavku na tu finkciju.

Kako bi saznali šta je razlog ostavke, pokušali smo čuti od nje ali se na njen broj, poznat našoj redakciji, niko nije javljao. Saznajemo da je to službeni broj, koji je juče vratila, a do privatnog kontakta nismo uspeli doći.

Jelena Raković Radivojević, gradonačelnica Užica Foto: Slavica Panić/Nova.rs

Za više informacija pozvali smo predsednika Opštinske izborne komisije Desimira Mićovića koji, kako kaže, ne zna šta se dogodilo. Još je bio i iznenađen zašto njemu postavljamo takvo pitanje.

„ Ja još nisam ni video tu ostavku a ne znam ni zašto bih ja to komentarisao, za to sam samo čuo. Znam da je imala sukob sa Gradskom izbornom komisijom, na šta sam joj skretao pažnju. Skupština ju je postavila na tu funkciju pa nek se oni bave time“, rekao nam je kratko Mićvić.

Da nešto nije u redu, kako tvrdi naš izvor,razumeli su oni koji se nalaze u blizini opštinske zgrade, iz koje se poslednjih dana čula žučna rasprava. Još je čudnije bilo da su sekretarku juče videli u farmericama, što je nezamislivo za nji koja,kako kažu, poštuje kodeks odevanja. Od nje su saznali da je došla da podnese ostavku.

Šta de desilo pokušali smo da saznamo i od predsednika opštine Sevojno Ivana Marića.

„Ona je mene obavestila da joj je istekao mandat na mestu sekretara Skupštine opštine i da je zbog toga podnela ostavku. Verovatno je po toj logici, pošto joj je ovaj mandat istekao, odlučila da ode i sa mesta sekretara Opštinske izborne komisije, verovatno ne vidi sebe dalje u tome. Juče je došla da se pozdravi i rekla mi da podnosi ostavku na obe funkcije. Nisam čuo šta se dešavalo u Izbornoj komisiji, u taj deo nisam ulazio i nisam bio prisutan“, rekao je za Naš portal Marić.

Branki Cerović mandat na mestu sekretara Skupštine opštine je istekao 21.marta. Da joj mandat ističe, svakako je znala i nedavno, kada je prihvatila funkciju sekretara Opštinske izborne komisije pa je upitno dovođenje u vezu sa ostavkom u izbornoj komisiji, koje se ne može dovoditi u vezu sa skupštinskim zasedanjem.

Bonus video: Zato Glasaj – Voja Žanetić – Politika nije ništa loše, politika je sve


***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar