Foto: Dragan Mujan/Nova.rs

Socijaldemokratska stranka objavila je danas da, zbog zataškavanja slučaja prebijanja mladića u Novom Sadu, direktor policije Vladimir Rebić mora odmah biti smenjen, ističući da zahtevaju i pokretanje disciplinskog postupka protiv komandira nadležne policijske stanice i načelnika PU Novi Sad.

„Nakon što je prvo pokušao da se zbog zataškavanja slučaja zverskog prebijanja mladića u Novom Sadu odbrani optužujući opoziciju da ometa istragu, direktor policije Vladimir Rebić je nakon objave Višeg javnog tužilaštva u Novom Sadu uhvaćen u laži. Naime, tužilaštvo je objavilo da je, nakon podnete krivične prijave od strane MUP PU Novi Sad, pokrenulo istragu tek 12. septembra“, navodi se u saopštenju SDS.

Iz ove stranke ističu da je Rebić uhvaćen u laži dok je upućivao optužbe na račun opozicije, te da se, umesto svojim poslom, bavio politikanstvom.

PROČITAJTE JOŠ...

„Ponavljamo naš zahtev da zbog zataškavanja ovog zločina, a sada i obmanjivanja javnosti, direktor policije Vladimir Rebić mora odmah biti smenjen. Pored toga, zahtevamo i pokretanje disciplinskog postupka protiv komandira nadležne policijske stanice i načelnika PU Novi Sad. Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević mora da snosi političku odgovornost za to što se građani sakate po ulicama njegovog grada, a policija reaguje tek pod pritiskom javnosti. Ponavljamo i naš zahtev za pokretanje istrage o vezama između vladajuće stranke i kladioničarskih krugova i uticaja te veze na zataškavanje ovog zločina“, navode iz SDS.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare