Vladimir Rebić tokom danasnje konferencije za novinare
Vladimir Rebić Foto:Filip Krainčanić/Nova.rs

Direktor srpske policije Vladimir Rebić, gostujući večeras na televiziji Pink, izjavio je povodom slučaja brutalnog prebijanja M.M. (28) za šta je osumnjičen Ivan Kontić (30) za kojim MUP Srbije intenzivno traga jer se nalazi u bekstvu, da u celom slučaju nije bilo nikakvog zataškavanja i otkrio da prebijeni mladić prvo nije hteo da sarađuje sa policijom, a da se onda predomislio.

Rebić je naveo da je policija za ceo slučaj prebijanja saznala od lekarske ekipe koja je prva stigla na mesto događaja i pružila pomoć mladiću i da je sa njim odmah obavljen razgovor.

„On nije hteo da sarađuje sa policijom, rekao je da su ga napale nepoznate osobe“, rekao je Rebić.

Foto: Printscreen/Facebook/Miroslav Parovic

Međutim, prema njegovim rečima, 27. avgusta, dva dana kasnije policijski službenik je ponovo pozvao pretučenog mladića kako bi sa njim obavio razgovor, ne bi li došli do bilo kakvih saznanja, ali nije želeo da da izjavu i rekao je da će doći naknadno sa advokatom, što je učinio 2. septembra.

„Tada smo saznali za imena lica, a u međuvremenu smo uspeli da pribavimo video snimke“, rekao je Rebić i dodao da je u ceo slučaj bio uključen i postupajući tužilac koji je ovo krivično delo u početku kvalifikovao kao nanošenje teških telesnih povreda, a tek kasnije obuhvatio i druga dva mladića, i njih okvalifikovao kao pomagače i učesnike tuče.

Direktor policije je ocenio i da su izjave pojednih političara da je policija nekog štitila besmislene, i da se na slučaju radilo tek kad se pojavio u medijima.

Foto: Printscreen/Facebook/Miroslav Parovic

„Služba unutrašnje kontrole MUP-a vrši detaljnu analizu svih postupanja, radi se o periodu od 20 dana i ako je bilo ko napravio propust, on će za to odgovarati. Ne postoji nikakvo zataškavanje i nerad“, rekao je Rebić.

Direktor srpske policije napomenuo je da je povodom ovog slučaja u kontaktu sa direktorom crnogorske policije i drugih susednih zemalja,  i da očekuje da će nasilnik vrlo brzo biti uhapšen.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare