Foto: Promo

Socijaldemokratska stranka (SDS) saopštila je danas, povodom izveštavanja medija o bankrotu kompanije Houm Plus (Home Plus), da su vlasnici te kompanije "pre samo godinu dana od države dobili na poklon preko 16 miliona evra" i to tako što im je država prvo poklonila zemljište donošenjem odluke da se pravo korišćenja pretvara u pravo svojine, da bi ga zatim otkupila.

SDS navodi da se „na taj način pljačkaju i siromaše građani Srbije, a budžetskim sredstvima stvara nova klasa SNS tajkuna“.

U saopštenju se navodi da je država od kompanije Eurosalon ril estejt (Eurosalon Real Estate), čiji je vlasnik isti kao Houm Plus-a, kako su mediji tada preneli, za potrebe projekta „Beograd na vodi“, otkupila objekat kod Beogradskog sajma „za neverovatnu sumu novca“, odnosno po približnoj ceni po kojoj je prodato gotovo 20.000 kvadrata Beograđanke i gotovo 100.000 kvadrata Sava Centra.

„Postavljamo pitanje zašto je Grad Beograd samo nekoliko meseci pre otkupa zemljišta i objekata, doneo odluku kojom se pravo korišćenja pretvara u pravo svojine i ukazujemo na to da je Grad Beograd, dakle, prvo poklonio zemljište vlasnicima Houm Plusa, da bi ga ubrzo nakon toga otkupio za preko 16 miliona evra“, navodi SDS.

SDS navodi da je to „samo još jedan primer kako novac građana neodgovornom politikom vlasti završava u džepovima režimski privilegovanih lica i kako se uništava državna imovina, da bi se onda tim istim privilegovanim licima prodavala u bescenje“.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar