Foto: Nemanja Jovanović/Nova.rs

Pregovaračima Evropskog parlamenta danas je poslata platforma za pregovore o uslovima za slobodne i poštene izbore, koju su potpisali Socijaldemokratska stranka (SDS), Nova stranka, Gradjanski demokratski forum, Zelena stranka, Vlaška stranka, Madjarski pokret, Pokret 1 od 5 miliona, Nova Srbija i Кlip, saopšteno je iz SDS.

SDS navodi da je platforma koja je danas poslata evroparlamentarcima usvojena pre nekoliko dana na forumu opozicije, koji je predviđen kao forum za komunikaciju i koordinaciju aktivnosti na nivou cele opozicije.

„Stranke i pokreti proevropske orijentacije su potpisale platformu koja sadrži te usvojene zajedničke zahteve, ali uz dodatak jasnog proevropskog predznaka tim zahtevima i nedvosmislene naznake da se platforma koju potpisujemo odnosi samo na razgovore pod okriljem Evropske unije“, navodi SDS.

Kako se navodi u saopštenju, napori da se dođe do jedinstvene platforme za pregovore nisu bili uspešni zbog toga što se deo opozicije nije odazvao na pozive da zajedno rade na platformi.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar