Protest Srbija protiv nasilja EPA-EFE/ANDREJ CUKIC

Na sutrašnjem protestu "Srbija protiv nasilja" okupljenima će se obratiti sportski komentator Smiljan Banjac i dva predstavnika studenata. Kako nam je rečeno iz organizacije, fokus će ovoga puta biti na šetnji i blokadi, ali ne isključuje se mogućnost da se na narednim protestima ponovo obrate žrtve režima, glumci i druge poznate ličnosti.

Nakon što su se na svim pretohodnim protestima obraćali glumci, žrtve režima, studenti i drugi građani, glavni fokus sutrašnjeg protesta biće blokada uz kratka obraćanja na početku protesta.

Nakon obraćanja građani će biti pozvani da krenu u šetnju i blokadu puta. Kako Nova saznaje, nije isključeno da će se na sledećim protestima ponovo obratiti glumci i žrtve režima, ali ovoga puta fokus će biti na blokadi.

Novi protest „Srbija protiv nasilja“ biće održan u subotu 24. juna u 18 sati, a građani će u Beogradu šetati od zgrade Skupštine do Autokomande, gde će autoput biti blokiran do 21 sat.

Šetnja će ići od Skupštine, preko Ulice kneza Miloša, do Vlade Srbije, zatim Nemanjinom do Slavije i Autokomande.

„Trasa će ovog puta biti duža za nekih 400 metara nego prethodne nedelje. Molim građane da se nakon blokiranja Autokomade rasporede ka Mostaru, kako bi svi mogli da uđu i učestvuju u blokadi“, rekao je šef Zeleno-leve poslaničke grupe Ne davimo Beograd Radomir Lazović.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare