Saznajemo: Dogovor opozicije do kraja novembra

Politika 21. nov. 202116:50 > 16:58
Podeli:
Foto: Goran Srdanov/Nova.rs

Predstavnici Stranke slobode i pravde, Narodne i Demokratske stranke, trebalo bi do kraja novembra da saopšte odluku o učešću na narednim izborima i načinu na koji će nastupiti, saznaje dnevni list “Nova”.

Pročitajte još...

Prema rečima naših izvora, razgovori tokom vikenda protekli su u dobroj i konstruktivnoj atmosferi i stranke su se u najvećoj meri usaglasile oko saradnje. O detaljima sa poslednjih sastanaka niko od predstavnika partija nije želeo da govori, ali su, kako smo mogli čuti, saglasni sa tim da su napravljeni ozbiljni pomaci u međusobnom dijalogu i da će izvesno doći do saradnje.

Šta znači dogovor opozicije

Dogovor opozicionih stranaka u prevodu znači da će SSP, DS i NS, zajedno sa svojim partnerima, u slučaju učešća na izborima, nastupiti zajedno na svim nivoima. Pored zajedničke liste za parlamentarne i beogradske izbore, očekuje se da će ova grupacija predložiti i kandidata za predsednika Srbije.

Za sada se kao potencijalni predsdnički kandidat pominjao potpredsednik Narodne stranke Zdravko Ponoš, međutim, iz njegove stranke su isticali da se o konkretnim imenima nije diskutovalo, kao i da NS, pored Ponoša, ima na raspolaganju nekolicinu dobrih kandidata.

O nosiocu opozicione liste za beogradske izbore se zasada samo zna da je plan da bude nestranačka ličnost, dok se o konkretnim imenima ne govori.

Više o ovoj temi i drugim aktuelnostima čitajte sutra u dnevnom listu „Nova“.

BONUS VIDEO Jeremić: Sankcije SAD mogu da budu uvedene Željku Mitroviću i čoveku koji je Vučiću nabavljao respiratore

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar