Zoran Lutovac
Zoran Lutovac Foto:FoNet/Božana Pavlica

Predsednik Demokratske stranke (DS) Zoran Lutovac izjavio je da niko ne može da daje rokove kada će se doneti odluka da li će se učestvovati na izborima, niti su rokovi poželjni, niti imaju svrhu, napominjući da je "bolje da deset dana kasnije donesemo odluku nego da deset dana ranije ne donesemo dobru odluku".

„Ne biramo izmedju jedne i druge opcije, da li ćemo izaći na izbore ili ne. Ovde govorimo o tome da nema uslova za slobodne izbore izbore i da ih neće biti. I treba da izaberemo formu i način kako ćemo se sa tim nositi“, rekao je Lutovac za NIN, na konstataciju da su lideri stranka sa kojima se DS dogovara obećali biračima odluku do kraja oktobra.

Pročitajte još:

Kako je naglasio, „treba precizno i saglasno da donesemo odluku, ne pojedinačno“.

„Sam taj čin biće dobra poruka našim biračima. DS se od 2018. zalaže za sinfornizovano i jedinstveno delovanje opozicije, jer nemamo uslove za normalne izbore. Onda je samo pitanje načina kako se protiv toga borimo“, rekao je Lutvac.

Prema njegovim rečima, „prošli put smo izabrali da to bude bojkot i pokazalo se kao dobro rešenje, jer je i pre konstitusanja tog parlamenta Aleksandar Vučić najavio nove izbore, priznajući tako da izbori nisu bili legitimni“.

„Osim toga, prava opozicija je odlučila da bojkotuje, a druge stranke su izašle na te izbore. I da li su i u čemu te stranke uspele?“, upitao je Lutovac.

BONUS VIDEO: Zoran Lutovac: Vlast sprema nelegalnu promenu Ustava

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare