Vuk Jeremić, političar, Narodna stranka, intervju
Vuk Jeremić Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

Predsednik Narodne stranke (NS) Vuk Jeremić izjavio je danas da je potrebno da opozicija zajednički donese odluku o tome da li će i na koji način učestvovati na predstojećim izborima jer se oni približavaju i izrazio optimizam da će se ubrzo postići dogovor.

„Mislim da smo na dobrom tragu i da bi već iduće nedelje taj dogovor mogao biti objavljen“, rekao je Jeremić u Tašmajdanskom parku gde je NS pozvala gradjane da joj se priključe u podnošenju krivične prijave protiv premijerke Ane Brnabić i ministarki Zorane Mihajlović i Irene Vujović zbog projekta „Rio Tinto“.

Pročitajte još...

On je naglasio da je taj dogovor trebalo da se desi još juče, navodeći da veruje da će narednih dana doći do „formalizacije razgovora koje su imali i koji su još u toku“.

„Što se tiče NS, ako je nemoguće postići dogovor onda je možda bolje da se manemo ovog posla i da nas nema u političkom životu. NS nema ni jednu crvenu liniju iscrtanu u krvi, NS ne insistira ni na jednoj konkretnoj ni kandidaturi, ni fotelji, ni bilo kakvoj privlegiji. Ja sam već jednom rekao i ponoviću – ukoliko stvar čini lakšom da ja kao lider stranke ne budem kandidat ni na jednoj listi naravno – na to smo spremni“, rekao je Jeremić.

On je naglasio da je neophodno „jedistvo svih koji bi hteli da od sledećeg aprila zemlja izgleda drugačije“. „To će biti odluka o budućnosti naše dece i narednih generalcija“, dodao je.

Jeremić je istakao da veruje da je opozicija „na korak od dogovora“, ali nije mogao dam odgvovori ko će u tome biti. „Kada bi odgovorio na to pitanje onda bi možda bili na dva koraka, na više od jednog“, dodao je.

„Ne želim da kažem ništa što bi opteretilo završnicu razgovora koje imamo. NS misli da nam je potreban što je mogući širi front u kome ne bile samo političke organizacije, već i pokreti, javne ličnosti i uopšte jedan širok spektar, jedna asocijacija, jedna koalicija svih onih koji bi voleli da Srbija posle 3. aprila izgleda drugačije“, naglasio je Jeremić.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare