Foto:Kosovo-Online, Zoran Lončarević/Nova.rs

Nakon pucnjave i ranjavanja Srbina dečaka od 11 godina i mladića od 21 godinu koji su  upucani i ranjeni u Štrpcu dok su nosili badnjak, oglasio se Savo Manojlović iz Pokreta Kreni - Promeni.

Manojlović je istakao da je trenutno najteže Srbima koji na Kosovu i Metohiji žive u enklavama, kao i da su im uskraćena osnovna prava.

PROČITAJTE JOŠ:

„Srbi u enklavama sigurno žive najteže, a čini mi se da se ne posvećuje dovoljno pažnje njima. Meni se čini da na celom Kosmetu, a naročito u enklavama imate situaciju da je ljudima ugrožena osnovna bezbednost i neka elementarna prava. Umesto da se tim ljudima reše osnovni životni problemi, da mogu da koriste svoju imovinu neometano ili zamislite tu privilegiju da na selu prošetate do šume i uzmete badnjak, ovi ljudi se koriste kao sitniš u diplomatskim igrama.

Neverovatno deluje da imate decenije velikih priča i političarenja, a da ovim ljudima niko nije probao da konkretno reši neke osnovne životne stvari. Vi sada po enklavama imate decu od 18 godina koja su odrastala i žive u strahu za svoju i bezbednost svoje porodice“ zaključio je Manojlović.

Podsetimo,  dvojica srpskih dečaka, rođaci Stefan Stojanović (11) i Miloš Stojanović (21) ranjeni su danas u Gotovuši kod Štrpca kada je na njih, bez ikakvog povoda, iz vozila u pokretu pucao lokalni Albanac, saopštila je Kancelarija za Kosovo i Metohiju Vlade Srbije.

Na njih je prema nezvaničnim saznanjima Nova.rs pucano iz golfa petice crveno-bordo boje.

****

BONUS VIDEO: Barikade na severu Kosova

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar