1 od 5 miliiona Foto:Nemanja Jovanović/Nova.rs

“Gradski odbornik Aleksandar Šapić pune tri godine ignoriše Beograđane - ne prisustvuje sednicama gradskog parlamenta, nema mišljenje maltene ni o čemu što se tiče života glavnog grada, a redovno uzima odborničku naknadu za posao koji ne radi”, saopštio je danas Pokret “1 od 5 miliona” i dodao da nije normalno da isti taj odbornik koji ignoriše probleme Beograda za sebe tvrdi da je “najbolji kandidat za gradonačelnika”.

Kako je istakao Martin Bežinarević, kopredsednik ovog Pokreta”, Šapić je otkako je izabran za odbornika u maju 2018. godine, bio na samo jednoj sednici gradskog parlamenta, i to onoj prvoj.

“To je prema našoj evidenciji, a danas podnosimo i zahtev Skupštini Beograda da bismo i zvanično potvrdili te podatke. Pošto je ovaj gradski odbornik, koji je odskoro i potpredsednik Srpske napredne stranke, za sebe rekao da je ‘najbolji kandidat za gradonačelnika’, ja moram da ga pitam: Da li si ti normalan?”, kazao je Bežinarević na konferenciji za medije ispred Gradske uprave.

On je dodao da nije normalno da najboljim kandidatom sebe proglašava neko ko pune tri godine ignoriše odbornički mandat koji su mu građani poverili, te da pritom “nema mišljenje” o problemima Beograđana, kako u parlamentu tako i van njega, a da za sve to vreme nije ignorisao blagajnu Skupštine grada pa je uredno uzeo 380.000 dinara na ime naknade za posao koji ne radi.

“Nije ga zanimalo kada se usvajao Plan za Makiš, a zapravo plan za ekološku katastrofu koja bi bez pijaće vode ostavila dva miliona Beograđana. Nije ga zanimalo ni čije će privatno obezbeđenje da presreće ljude koji koriste gradski prevoz. Ne zna Šapić da se istim tim gradskim prevozom prevoze ljudi do posla, studenti do fakulteta, penzioneri do domova zdravlja. Nije ga zanimalo ko diluje drogu na beogradskim ulicama, ko prebija ljude po klubovima. Ali ga zato zanima da upravlja istim tim gradom koji ignoriše tri godine”, kazao je Bežinarević.

On je dodao i da je Šapić imao mnogo prilika u prethodne tri godine da se zauzme za Beograđane, ali je on bio “nevidljiv”. Da li je to politika koju bi sledio i ako bi nekim čudom postao gradonačelnik, upitao je Bežinarević i dodao da takvog gradonačelnika – koji nema mišljenje, Beograd već sada ima, aludirajući na Radojičića.

Pošto je gradski odbornik Šapić istovremeno i potpredsednik vladajuće stranke, Bežinarević je imao pitanje i za SNS.

“Znate, Šapić je na desnom Vučićevom ramenu, istom onom na kojem je doskoro ležala glava Nebojše Stefanovića. Zato bi bio red da i naprednjaci odgovore – da li je zaista vaš ‘najbolji kandidat’ za gradonačelnika odbornik koji tri godine ignoriše posao koji su mu građani poverili, nije bio maltene ni na jednoj skupštinskoj sednici, nema mišljenje, a uzima platu”, upitao je Bežinarević.

Pratite nas i na društvenim mrežama:
 
Facebook
 
Twitter
 
Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare