Dragana Belojević i Aleksandar Šapić Foto: Privatna arhiva

Novi gradonačelnik Beograda nastavio je da provetrava gradske službe.

Kao što je Nova.rs to ekskluzivno najavila pre dve i po nedelje, Aleksandar Šapić uspeo je u naumu da smeni gradsku sekretarku za sport i omladinu Draganu Belojević. Ona je to potvrdila u izjavi za naš portal.

„Ja sam sportista, bila sam i ostala. Šta drugi rade, time ne želim da se bavim. Hvala vam na pozivu“, bilo je sve što nam je rekla proslavljena rukometašica.

Umesto nje novi gradski sekretar za sport i omladinu je Nikola Penić. Iz njegove biografije izdvaja se to da je bio sekretar Trenerske organizacije Srbije, trener u Atletskom klubu Crvena zvezda, atletski komentator na Eurosportu, generalni sekretar Atletskog kluba Crvena zvezda i direktor atletskog takmičenja na Univerzijadi u Beogradu. Trenirao je osvajače medalja na državnim prvenstvima u juniorskoj i seniorskoj konkurenciji, kao i osvajača medalje na seniorskim BAI, a proglašen je i za najboljeg atletskog radnika od strane Atletskog saveza Srbije. Bio je i trener Nike running kluba, kao i direktora Serbian indoor meetinga.

Nikola Penić Foto: Sportski savez Beograda

Iz njegove sportske biografije izdvaja se to da se takmičio se za atletske klubove Novi Beograd, Partizan, Milicionar i Crvena zvezda. Višestruki je osvajač medalja u disciplini 800 metara na prvenstvima Jugoslavije u konkurenciji mlađih juniora, starijih juniora i seniora. Osvajač medalja na krosu Politike i krosu RTS-a. Bio je član juniorske reprezentacije Jugoslavije 1997. godine u disciplini 800 i 4×400 metara, kao član štafete 4×800 metara koja je aktuelni rekorder Srbije u toj disciplini.

S druge strane, Dragana Belojević, supruga nekadašnjeg golmana Partizana Darka Belojevića, pod prezimenom Pešić osamdesetih godina prošlog veka bila je proglašavana za najbolju rukometašicu sveta. Proslavila je Radnički s Crvenog krsta i donela našoj zemlji pregršt medalja.

Uoči izbora 2018. godine Aleksandar Vučić pozvao ju je da stane na listu SNS za gradske izbore, uz Zorana Radojičića, Aju Jung, Gorana Grbovića, Branka Kockicu, između ostalih, kako bi se od građana sakrilo da je tu glavni zapravo Goran Vesić, koji je uostalom naredne četiri godine s pozicije zamenika gradonačelnika zapravo neformalno vodio prestonicu. Posle tih izbora Belojevićeva je postala gradska sekretarka za sport.

PROČITAJTE JOŠ:

Zanimljivo je da je Dragana Belojević dve godine ranije, 2016., na izborima za skupštinu opštine Novi Beograd, podržala Aleksandra Šapića. U februaru te godine Šapić je organizovao prodaju medalja za u to vreme još uvek opštinsku fondaciju „Budi human“. Jedna od sportistkinja koja se odazvala bila je i Dragana Belojević, koja je Šapićevoj fondaciji donirala sve svoje medalje, kako bi iste bile prodate u humanitarne svrhe.

Aleksandar Šapić, kao što je više puta ponovio u raznim prilikama, ne daje izjave za Nova.rs.

Inače, novi gradonačelnik Beograda na sednici Skupštine Grada izdejstvovao je smenu nekoliko direktora javnih preduzeća koje imenuje Grad Beograd, o čemu je Nova.rs već pisala.

BONUS VIDEO: Bahato ophođenje Aleksandra Šapića prema novinaru Nova.rs

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare