Foto:Vesna Lalić

Lider Srpskog patriotskog saveza Aleksandar Šapić, umesto da odgovori na naša pitanja o navodima da je opština Novi Beograd sa njim na čelu pomagala pojedinim strankama da overe potpise za izbore, nastavio je sa verbalnim napadima na naš portal. On je poručio da zbog "spinovanja i laži" ne želi da daje izjave za Nova.rs.

Time je Šapić nastavio sa praksom obeležavanja medija, imajući u vidu da je već pokušao da deli savete o etici i profesionalizmu. Prethodno je to učinio kad ga je novinarka našeg portala upitala da prokomentariše kako se to osnivač ozloglašenog logora Sušica, Svetozar Andrić našao na njegovoj izbornoj listi i postao narodni poslanik ispred Srpskog patriotskog saveza. 

Tako je i ovog puta Šapić pokušao da nam objasni kako bi trebalo da funkcioniše profesionalno novinarstvo, a sudeći prema onome što smo mogli da čujemo od lidera SPAS-a, ono podrazumeva izbegavanje kritike na račun čoveka pod imenom Aleksandar Šapić.

„Nema potrebe iz Nove.rs da me zovete do daljeg, jer već dva meseca iznosite notorne laži i spinujete stvari vezano za mene onako kako vama odgovara, u skladu sa politikom koju zagovarate“, poručio je Šapić, nakon što smo mu postavili pitanje da li je tačno da je opština koju vodi pomagala Pokretu slobodnih građana, „1od5miliona“ i koaliciji Nova stranka – Zeleni da evidentiraju potpise za izlazak na izbore.

„To je sve u redu. To je vaše pravo i ja ne mogu da vam zamerim, ali nemojte da tražite od mene da učestvujem u onome što vi radite. Do daljeg nemojte da me zovete, a pišite šta god želite. Kad se budete promenili i kad budete počeli da se ponašate u skladu sa onim za šta se deklarativno zalažete, a to je neutralno novinarstvo potkrepljeno činjenicama, a ne spinovanim lažima, onda vam možda budem davao izjave“, rekao je Šapić.

Na naše pitanje šta je to bilo netačno ili spinovano, a tiče se našeg pisanja, Šapić je odgovorio da je poslednjih sedam, osam tekstova o njemu na našem portalu objavljeno nekoliko tekstova sastavljenih „od 70 odsto laži“.

Ako je laž da je Šapić iznosio prostačke uvrede na račun svojih političkih protivnika, onda je i Tviter nalog pod imenom Aleksandar Šapić lažan. Ako je neistina da je osnivač zloglasnog logora Sušica na Šapićevoj izbornoj listi, onda je i lista članova poslaničkog kluba Srpskog patriotskog saveza lažna. Šapić je imao priliku da demantuje i navode da je opština Novi Beograd pomagala pojedinim strankama da evidentiraju potpise za izlazak na izbore, ali je umesto toga iskoristio oprobani metod vređanja novinara i diskreditovanja medija.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare