Foto:TANJUG/ JADRANKA ILIC

Aleksandar Šapić danas planira da zakaze sednicu grada za 25. oktobar kako bi predupredio zahtev opozicije za zakazivanje sednice na kojoj bi se raspravljalo o njegovoj smeni, saznaje Nova.rs.

Formalni razlozi biće:

1) Usvajanje statuta novoosnovanih preduzeća, jer su zaboravili da naprave statute, pa je APR odbio da ih registruje.

2) Produženje v.d. mandata za četiri direktora preduzeća kojima je istekao mandat, pa su sad praktično nezakonito na čelu tih preduzeća. U pitanju su: Bojan Bajagić, direktor JKP Gradske pijace, Marko Popadić, direktor Gradske čistoće, Andrija Čupković, direktor JKP Parking servis, te Slobodan Stanojević, generalni direktor JKP Zelenilo Beograd.

Suštinski razlog za zakazivanje je taj da se predupredi opozicija koja je pre dva dana najavila zajednički nastup u Skupštini Beograda, čiji je konačni cilj rušenje Šapića.

PROČITAJTE JOŠ:

Naime, kako je za N1 u subotu potvrđeno u ovim partijama, predstavnici Stranke slobode i pravde (SSP), Narodne i Demokratske stranke (DS) i koalicije Moramo trebalo bi da razgovaraju sutra o daljim potezima opozicije u Beogradu. Sastanak je dogovoren posle predloga SSP da traže hitnu sednicu Skupštine grada, na kojoj bi se raspravljalo o poverenju gradonačelniku Aleksandru Šapiću. Ta inicvijativa usledila je posle pisanja BIRN, o čemu je i Nova.rs pisala, da je gradonačelniku Beograda nelegalno ozakonjena nelegalna gradnja na Bežanijskoj kosi.

Stranka slobode i pravde pozvala je odbornike ostalih opozicionih stranka da potpišu zahtev za sazivanje sednice Skupštine grada Beograda. Potrebno je da zahtev potpiše jedna trećina odbornika, posle čega je predsednik Skupštine dužan da sednicu zakaže u roku od pet dana i da ona bude održana najkasnije u roku od 15 dana od dana podnošenja zahteva.

BONUS VIDEO: Snimak iz drona otkriva razmere Šapićeve bahatosti: Monstrum objekat gradonačelnika naružio ceo kraj