Foto: Nemanja Jovanović/Nova.rs

Predsednik odborničke grupe "Oslobodimo Vračar" Konstantin Samofalov podsetio je na sednici Skupštine grada o broju srušenih objekata u našem glavnom gradu, od kojih su tri od kulturno-istorijskog značaja.

„Predratna kuća u Mišarskoj ulici je srušena dan nakon što joj je istekao status kulturnog dobra pod prethodnom zaštitom. Kada je u pitanju slučaj vile u ulici Nikolaja Krasnova 4, investitor je iskoristo pravni vakuum, a Odeljenje za građevinske i komunalne poslove opštine Vračar mu je bez problema izdalo rešenje o rušenju“, rekao je on i dodao:

„Usled nemara i neznanja krajnje sumnjivih investitora i izvođača radova, srušena je zgrada pored gradilišta u Vidovdanskoj ulici, a Vesić je rekao da je reč o prirodnoj katastrofi. I onda vrhunac, predratna vila u ulici Internacinalnih briga 47, srušena je bez dozvole nadležnih ograna“, podvukao je Samofalov i dodao ta tako izgleda naprednjačko upravljanje opštinom Vračar.

Prema njegovim rečima, Vesić se u predizbornoj kampanji za gradonačelnika naprasno setio obračuna sa bahatim investitorima, a uporedo SNS vlast dozvoljava da sruše pola grada.

„Ovde prisutni Arsenijević iz Društva za ulepšavanja Vračara, kojeg je supruga nasledila na mestu predsednika UO Božidarac, ‘zaboravio’ je da je u koaliciji sa SNS, pa na Vesićev taster organizuje proteste protiv samog sebe“, rekao je Samofalov na sednici i dodao:

„Prestanite da zamajavate ovaj narod, vi jedini izdajete dozvole, a kvazi protestima pravdate svoje buduće postupke. Tako je jedan od protesta trebalo da najavi rušenje vile u Internacionalnih brigada, ne i da spreči isto, jer gde god se vi pojavite, odmah nam se pali alarm“, jasan je bio Samofalov.

On je istakao da predlozi udruženja i društava koja su Vesićevi saradnici nisu realni, jer „porušena vila nikako ne može biti vraćena u prvobitno stanje i da ste iskreno želeli, mogli ste na vreme da sprečite investitora da iskoristi pravni vakuum“.

Samofalov ističe da isto tako nije rešenje zamrzavanje razvoja i izgradnje na celoj opštini i podvlači da je verovatno sa investitorom postojao usmeni dogovor, jer je Goran Vesić „isto tako usmeno, bez ikakve zvanične odluke opštinskog ili gradskog organa zabranio realizaciju projekata na teritoriji opštine Vračar pre godinu dana, a sada vidimo da je to njegov modus operandi.

„Kada Vesićeva reč postane zakon i proizvodi pravno dejstvo, to nanosi štetu investitorima, posebno onima koji svoj posao obavljaju savesno, a potom i građanima Vračara“, izjavio je on.

Samofalov je u zaključku naveo da se sva dešavanja na opštini Vračar sprovode uz odobrenje gradskih i opštinskih vlasti i da odbornička grupa „Oslobodimo Vračar“ sa svojim partnerima nastavlja borbu koja je u interes građana Vračara i ima za cilj da doprinese prosperitetu opštine.

Bonus video: Konstantin Samofalov, ispred zgrade opštine Vračar

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar