Foto: Privatna arhiva

Na 18. po redu protestnom skupu ispred opštine Vračar, predsednik odborničke grupe "Oslobodimo Vračar" i generalni sekretar SDS Konstantin Samofalov, rekao je da je "slučaj Vidovdanska paradigmatičan primer investitorskog nemara i neznanja i pokazatelj da je dovoljno samo da imate veze i kontakte sa vladajućom strankom da biste zidali na Vračaru".

Nedavno se u medijima pojavila vest o urušavanju još jednog gradilišta, u Južnom bulevaru, na šta je zamenik gradonačelnika Goran Vesić rekao da je reč o „širenju lažnih vesti“ i dodao da je „jedan opozicioni aktivista pozvao policiju i lažno prijavio da se tu srušila zgrada“.

Ovim povodom Samofalov kaže da je na pisarnici opštine Vračar predao odborničko pitanje u „kojem se zahteva da opštine i od Policijske stanice Vračar izveštaj o događaju u Južnom bulevaru 94“.

„Kako bi odbornici SO Vračar, građani i zainteresovana javnost bili obavešteni o tome šta se tačno desilo“ rekao je Samofalov.

On je dodao da se javnost zainteresovala za ovaj slučaj i da se uvidom u APR pretragu došlo do saznanja da je izvođač radova na gradilištu firma iz Tutina “ESB Pellets”, registrovana za proizvodnju stvari od drveta, plute, slame i pruća.

Vidovdanska Foto:Goran Srdanov/Nova.rs

„Postavlja se pitanje kako je moguće da i u slučaju Vidovdanske ulice, a i sada Južnog bulevara izvođač radova ne bude registrovan za obavljanje građevinske delatnosti“, rekao je Samofalov i podsetio da su prošle subote „Društvo za ulepšavanje Vračara“, „Udruženje Topolska“, „Društvo za uređenje i ulepšavanje Krunskog venca“ i „Srce grada“ organizovali protest sa ciljem da zaustave rušenje vile u Internacionalnih brigada 47.

„Rezultat njihovog angažmana smo videli na delu nedelju dana kasnije, jer je jutros investitor započeo rušenje predratne vile bez odobrenja nadležnog organa. Gde god su Vesićevi sateliti branili interes građana Vračara, epilog je bio isti. Zato odbornička grupa „Oslobodimo Vračar“ nastavlja iskrenu borbu protiv investitorskog nasilja“, zaključio je Samofalov.

BONUS VIDEO: Rušenje predratne zgrade u Internacionalnih brigada

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare