Foto: Instagram/buducnostsrbijeav

Kome nije bilo jasno o čemu su nedavno dva Aleksandra, Vučić i Šapić, razgovarali na terasi predsedništva, posle nove izjave predsednika opštine Novi Beograd verovatno su progledali. Šapić je diskretno i između redova praktično najavio kandidaturu za gradonačelnika Beograda, istakavši da bi baš na toj poziciji mogao najviše da ponudi.

Stiče se utisak da u poslednje vreme Vučić i Šapić nekako uživaju u međusobnim susretima, kao i u tome da ih zabeleže okom kamere, a zatim šeruju na društvenim mrežama.
Ruku na srce, uglavnom to radi predsednik Vučić.

Tako je nedavno na instagram profilu predsednika Srbije osvanula fotografija sa terase predsedništva, gde dvojica političara nasmejani ćaskaju u zimskoj izmaglici.

Dosta se spekulisalo o tome, šta Vučić na ovaj način najavljuje, jer sličnu smo situaciju prethodno imali i sa njihovom fotografijom iz restorana, nakon koje je odlučeno da Šapić ulazi u vladajuću koaliciju, a SPAS dobija predstavnika u Vladi.

Aleksandar Vučić i Aleksandar Šapić Foto: TANJUG/ INSTAGRAM „BUDUCNOSTSRBIJEAV“

Nakon intervjua koji je Šapić dao Kuriru, može da se nasluti o čemu su, zapravo, razgovarali.

Najviše bih mogao da pružim kao gradonačelnik

Na pitanje kakve su mu ambicije na novim izborima, koji će biti održani za godinu i po dana, predsednik Srpskog patriotskog saveza (SPAS) i predsednik opštine Novi Beograd Aleksandar Šapić rekao je da najviše znanja, iskustva i rezultata ima u oblasti lokalne politike, pa veruje da bi najviše mogao da pruži kao gradonačelnik Beograda.

Ukoliko bi mu narod ukazao poverenje za to.

Podsetio je i da se uvek zalagao da se ljudi preporučuju za mesta za koja imaju najveće kompetencije.

Logično je, dakle, zaključiti, da prema sopstvenoj proceni, ima sve kompetencije da stane na čelo Beograda.

Obrisi prijateljstva

Govorio je Šapić i o Vučiću.

Rekao je da se ranije nije poznavao sa njim, ali da sada njihov odnos, što baš nije čest slučaj u ovom poslu, počinje da dobija i jasne obrise prijateljstva.

„On je čovek koji mi je ukazao veliko poštovanje za moj rad, a od mene ni on ni njegova stranka nikad ništa nisu imali“, rekao je Šapić.

Pre će biti da je reč o obostranoj koristi, pogotovu kad je Beograd u pitanju.

Glavni adut za Beograd

Naime, Nova.rs je i pre nego što je formirana nova Vlada Srbije, pisala o tome da Šapić može biti Vučićev adut za glavni grad, jer se Goran Vesić vrlo loše kotira među Beograđanima.

Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

„Vučić je nezadovoljan rezultatom u Beogradu i svestan je da Goran Vesić ne može biti lice za gradske izbore. Plan je da sa Šapićem obezbedi novi mandat u gradu”, rekao je tada sagovornik portala Nova. rs.

Imajući u vidu rezultate bojkot kampanje u prestonici, gde je manje od 40 odsto glasača izašlo na izbore, dogovor Aleksandra Vučića sa predsednikom opštine Novi Beograd i prvim čovekom SPAS mogao bi se oceniti kao logičan sled događaja.

Posebno ako se uzme u obzir popularnost koju Šapić ima u najbrojnijoj beogradskoj opštini, njegovu zainteresovanost za lokalnu politiku i činjenicu da u prestonici protivinici vlasti prvi put od 2012. godine imaju priliku da naprave ozbiljniji rezultat.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare