Foto: BETAPHOTO/MILOS MISKOV/DS

Naredni ekspertski sastanak u okviru političkog dijaloga između Beograda i Prištine, biće održan u četvrtak, potvrdila je Nabila Masrali, portparolka Evropske unije za spoljnu i bezbednosnu politiku, prenosi Radio Slobodna Evropa.

„Nakon nastavka na najvišem nivou prošlog jula, dijalog se nastavlja nizom sastanaka na ekspertskom nivou koji predstavljaju deo tekućeg procesa. Možemo potvrditi da će se sastanci održati 27. avgusta“, izjavila je Masrali, prenosi RSE.

Biće ovo inače treći susret na ekspertskom nivou, koji sa beogradske strane vodi Marko Đurić, a prištinsku delegaciju predvodi Skender Hiseni. Oni su se u okviru dijaloga sastali u evropskoj prestolnici u dva navrata tokom prošlog meseca, odnosno 23. i 30. jula. Na ovim sastancima se raspravljalo o nestalim i raseljenim licima kao i ekonomskim pitanjima.

Iz sedišta EU nema potvrde koji će biti teme rasprave na narednom sastanku.

Inače, briselski dijalog između Srbije i Kosova, čiji je cilj potpuna normalizacija odnosa, bio je u zastoju skoro 20 meseci.

Ovaj proces je obnovljen 12. jula kada su se politički lideri, odnosno predsednik Srbije Aleksandar Vučić i premijer Kosova Avdulah Hoti, sastali na video konferenciji. Četiri dana kasnije, odnosno 16. jula, oni su se fizički sastali u sedištu EU.

Naredni sastanak na najvišem političkom nivou je najavljen za 7. septembar.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare