Foto: Ivan Dinić/Nova S

Reporteri bez granica oglasili su se večeras povodom napada novimenovanog ministra za brigu o porodici i demografiji Ratka Dmitrovića, na novinara i voditelja Ivana Ivanovića, odmah pošto je objavljeno da će zauzeti važnu funkciju u Vladi Srbije. Naime, Dmitrović je preko društvene mreže Tviter napisao da je Ivan Ivanović poznat kao "čivava", te "da potpuno neosnovano strahuje od zamenika gradonačelnika Gorana Vesića". Ivanović je na taj tvit kratko odgovorio, dok su ostali korisnici komentarisali kako je jasno da će Dmitrović svoj mandat posvetiti da ide "niz dlaku" SNS.

O ovom napadu izvestili su i Reporteri bez granica na svom Tviter nalogu i napisali da se Ivan Ivanović suočava sa napadom ministra za porodicu Ratka Dmitrovića, jer je kritičan prema vladajućoj stranci i da se Ivanović nalazi na meti provladinih tabloida koji ga prikazuju kao „lažnog novinara“.

Reporteri bez granica traže od nove ministarke kulture i informisanja Maje Gojković da osudi ove napade.

Podsetimo, nekadašnji glavni urednik “Večernjih novosti” i novinar RTS,  i od večeras novi ministar za brigu o porodici i demografiji Ratko Dmitrović, rekao je “da Goran Vesić u gradu nije nadležan za šintere, te da Ivanović nema razloga da strahuje od njega”.

“Znam da će neki od vas reći da ovo nije nivo, ali moraš ponekad i da otreseš nogu, nakupi”, napisao je u svom tvitu Dmitrović.

Ivanović je na pomenute uvrede kratko poručio: “bravo ministre, srećan početak”.

Podsećamo, voditelj Ivan Ivanović i Goran Vesić imaju već neko vreme javne okršaje, nakon što je Ivanović objavio da je zamenik gradonačelnika na letovanje potrošio 80.000 evra, a da je njegova plata samo 100.000 dinara. Ivanović je zatim na svom Tviter nalogu objavio i prihode zamenika gradonačelnika Gorana Vesića do avgusta ove godine.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar