Podeli
Foto: Nova.rs, Medija centar

"Gospodine Dmitroviću, ne tripujte da ste Džoan Rivers, modna policija", ovako je ukratko reperka Sajsi MC prokomentarisala ponovo vaskrsnuli tvit Ratka Dmitrovića, ministra za brigu o porodici i demografiji, koji je na pogrdan način komentarisao feministkinje i borkinje za ljudska prava.

Reperka Ivana Rašić, poznatija kao Sajsi MC, inače istaknuta feministkinja i borkinja za ljudska prava, odgovorila je na jedan od uvredljivih tvitova Ratka Dmitrovića koji je juče i danas, u jeku njegovog proglašenja za novog ministra u Vladi, ponovo postao viralan na društvenim mrežama.

Naime, Ratko Dmitrović, proglašen je za novog ministra za brigu o porodici i demografiji. Samo dan nakon što je informacija i zvanično potvrđena, na društvenim mrežama je vaskrsao njegov stari Tvit iz 2019. godine u kojem navodi da “među feministkinjama i borkinjama za ljudska prava nema ni jedne izrazito lepe žene”.

Foto: Twitter/Ratko Dmitrovic

“Ministarstvo za modu ili neki odsek modne policije još uvek nije osnovan. Ne razumem ovakve komentare i ocenjivanje spoljnog izgleda žena, ili koga god. Ne razumem zašto bi bilo ko ko je sada ministar pisao ovako nešto, čak iako je ovaj tvit od ranije. To nikada nije bilo u njegovoj nadležnosti, niti će ikada biti. Možda ako se jednog dana osnuje odsek za estetski fašizam, ali do tada bih ga molila da ne komentariše fizički izgled žena, jer to jednostavno nije okej”, rekla je Sajsi MC za Nova.rs i dodala:

PROČITAJTE JOŠ

“Gospodine Dmitroviću, ne tripujte da ste Džoan Rivers, modna policija.”

Reperka je takođe dodala da očekuje od ministara u Vladi da, kako je rekla, poznaju društvene nauke i da nauče šta znači feminizam.

“Sve u svemu, nedopustivo je da ministar u Vladi, ili bilo ko drugi na takav način komentariše bilo čiji izgled. Ne želimo da znamo Dmitrovićeve estetske afinitete, smao očekujemo da radi svoj posao. Kako od njega, tako od bilo koga ko je na ministarskom mestu. Volela bih, ali i očekujem od svih njih da se malo razumeju u društvene nauke i da znaju šta je feminizam. Neka prvo nauče osnovne stvari”, zaključila je ona.

Podsetimo, mandatarka Ana Brnabić saopštila je juče imena ministara, osim jednog resora koji je pripao SPS-u i to ministarstvo prosvete.

Brnabić će rekla da će od ukupnog broja članova vlade, kojih će biti 23, čak 11 biti žene, kao i da je oko 50 odsto novih ministara. Istakla da je među njima i šestoro onih koji do sada nisu imali veze ni sa SNS-om i SPS-om.

Mandatarka je dodala da se još uvek razmišlja oko potpredsedničkih mesta, kao i o ministarstvu bez portfelja, podsetila da je u prethodnoj vladi bilo 18 resora i tri ministra bez portfelja, a sada će biti 21 resor i dva ministara bez portfelja.

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk i Tviter.

Komentari

Vaš komentar