Aleksandar Šapić, Dobrica Veselinović kombo
Foto: Arhiva

Nakon što je aktivista Inicijative "Ne davimo Beograd", Dobrica Veselinović na Tviteru ukazao da firma “Cunami house”, poznata po uzurpaciji Savskog keja kroz nelegalnu lukrativnu gradnju, sada širi svoje prisustvo i na dunavsku obalu i nastavlja nelegalnu postavku splavova, usledio je prostački i uličarski odgovor predsednika opštine Novi Beograd.

Umesto da zaštiti javni interes i zdravlje svih građana i reaguje na uzurpaciju naših obala, Aleksandar Šapić se još jednom svrastava na stranu onih koji krše zakon i zarađuju na štetu građana, saopštila je Inicijativa „Ne davimo Beograd“.

Tvit Veselinovića izazvao je brojne osude i prozivke predsednika novobeogradske opštine da se „ne pravi mrtav nego da reaguje“.

A onda se oglasio Šapić i Veselinoviću uputio krajnje nekulturnu i prostačku poruku:

„Obratite pažnju na rečnik predsednika opštine Novi Beograd i budućeg poslanika“, napisao je zatim Veselinović.

„Šta si se sad ukakio. Samo budale prete. Opusti se. Nego ti ne stoji da glumiš mangupa, kad i ti i ja znamo šta si“, opet je nekulturno odgovorio Šapić.

Veselinović je u izjavi za Nova.rs rekao da ovo nije prvi put i da su i ranije na brojne prijave nelegalnih radova, bašti, objekata i splavova na teritoriji opštine Novi Beograd stizale uvrede i pretnje.

Ova konkretna pretnja, kako kaže, došla je posle prijave da se na keju kod SIV-a tj. Palate Srbija događa izgradnja još jednog „zloglasnog ‘Cunami house’ splava“.

„Poruke i rečnik su pravo lice gospodina Šapića, autokrate koji klijentelističkim zadovoljavanjem raznih interesa vlada opštinom već 8 godina bez ikakve želje da poboljša kvalitet života građana i građanki“, naglasio je Veselinović.

Dodaje da se „svakako ne plaši ljudi kao što je gospodin Šapić, dapače ovakve situacije ga dodatno motivišu za borbu za javni interes“.

„Ne davimo Beograd“ podseća da Aleksandar Šapić za sve vreme svog mandata predsednika opštine Novi Beograd igoriše probleme uzurpacije savskog priobalja, obimnu nelegalnu gradnju na savskom nasipu i divlju gradnju širom opštine Novi Beograd koja ugrožava naše život, jer savski nasip brani od poplava najmnogoljudniju opštinu u Srbiji, ali i služi za očuvanje izvora čiste pijaće vode.

U toku izborne kampanje Šapić se istakao potpunim ignorisanjem brojnih afera i kršenja zakona od strane Srpske napredne stranke, na koje nikada nije ukazao, a čak se i hvalio svojim držanjem po strani, navode u saopštenju.

„Svojim uličarskim žargonom, bahatim i nasilničkim komentarima prema aktivisti ‘Ne davimo Beograd’, ali i zaštitom uzurpatora javnih i prirodnih dobara koji krše više zakona Srbije, Aleksandar Šapić se preporučuje da bude adekvatan koalicioni partner Srpskoj naprednoj stranci ili njihov omiljeni ‘opozicionar’ koji će da po potrebi da glumi da je protiv kriminalnog režima na vlasti“, zaključuje se u saopštenju Inicijative „Ne davimo Beograd“.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare