Foto: Vesna Lalić

Stranka slobode i pravde i Narodna stranka neće više biti u istom odborničkom klubu u Skupštini grada Beograda, potvrđeno je današnjim saopštenjem Narodne stranke, koja odgovornost za taj razlaz prebacuje na Stranku slobode i pravde.

Odbornici dela nekadašnjeg Saveza za Srbiju u Skupštini Beograda najavili su pre tri dana da će formirati novu odborničku grupu pod imenom Sloboda i pravda, u koju će ući odbornici Stranke slobode i pravde (SSP), Pokreta za preokret, sindikata Sloga, dok su poziv za saradnju s Narodnom strankom ostavili otvorenim.

Lider Narodne stranke Vuk Jeremić je reagovao izjavom da je neprijatno iznenađen i dodao da je došlo do razlaza po „vrednosnim pitanjima“, a odbornica Narodne stranke Marina Lipovac Tanasković je to danas detaljnije objasnila. Ona je kazala da se još dok je postojao Savez za Srbiju dešavalo otimanje odbornika i u prilog tome pitala da li u SSP Dragana Đilasa ima bivših visokih funkcionera Narodne stranke.

„Ako ulazimo u nove partnerske odnose, toga ne sme da bude. Zato će Narodna stranka nastupiti sama u Skupštini Beograda“, rekla je Lipovac Tanasković za N1, a prenela Narodna stranka.

Kaže da je Narodna stranka tražila od SSP da nema podrivanja partnerskih organizacija, da nema otimanja odbornika, da nema rušenja odbora i da nema zloupotrebe medijskog prostora. Ona navodi da stranci Dragana Đilasa to nije bilo prihvatljivo.

Pre dva dana istim povodom se oglasio Jeremić, koji je rekao da je neprijatno iznenađen onim što se dogodilo i dodao da je dogovor s njegovom strankom izostao, jer je došlo do razlaza „po vrednosnim pitanjima“.

„Mi smo, i posle neprijatnog iskustva pokušaja preletanja Nikole Jovanovica iz NS u SSP, pružili Đilasu ruku saradnje i ponudili formiranje zajednicke odbornicke grupe, ali smo insistirali da se na papir stave principi kojima se garantuje da u budućnosti neće biti zloupotreba, otimanja odbornika i podrivanja partnerskih organizacija, pošto je toga u Savezu za Srbiju bilo“, rekao je tada Jeremić.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar