Foto: Arhiva

Komentarišući odluku ministra zdravlja Zlatibora Lončara da umesto Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje ovlasti Klinički centar Srbije za nabavku lekova, sanitetskog i potrošnog materijala za kovid bolnicu u Kruševcu, potpredsednica Stranke slobode i pravde Marinika Tepić je istakla da je reč o borbi klanova unutar SNS, koji pokušavaju da se ovajde na tuđoj nevolji i bolesti.

Pročitajte još...

Podsetimo, portal Nova.rs je objavio da je ministar zdravlja Zlatibor Lončar odlučio da se snabdevanje nove kovid bolnice u Kruševcu sprovede preko Kliničkog centra Srbije (KCS). U dokumentima do kojih došao portal Nova.rs, ministar zdravlja Zlatibor Lončar je naložio direktoru KCS Srbije Miliki Ašaninu da njegova zdravstvena institucija preduzme sve neophodne mere prilikom obezbeđivanja lekova, sanitetskog i potrošnog materijala za potrebe novoformirane kovid bolnice u Kruševcu. Time je, kao i prilikom nabavke ventilatora u Batajnici, dovedeno u pitanje transaprentnost nabavke. Podsetimo, nabavka spornih ventilatora je, kao i većina nabavki medicinske opreme u Srbiji tokom epidemije potpuno netransparentna, i nema im traga ni na sajtu Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje, kao ni na sajtu Agencije za lekove i medicinskih sredstava, tako da zvanično nije moguće utvrditi kada su i kako stigli u naše bolnice.

Foto: Nova.rs

 

Foto: Nova.rs

Tepić za Nova.rs ističe da očigledno postoji sukob između Lončara i direktorke Fonda za zdravstveno osiguranje Sanje Škodrić, te da se zbog toga direktor RFZO zaobilazi prilikom nabavki.

Foto:Nemanja Jovanović/Nova.rs

“Lončar ima sopstvene kombinacije i sve se radi mimo javnih nabavki. On ne dozvoljava bilo kakve nabavke koje bi išle preko centralnog tendera i Fonda. Njihov sukob je nastao, pre svega, zbog profita i borbe ko će uzeti više novca od građana Srbije”, navodi Tepić, dodajući da je u pitanju borba klanova unutar SNS.

“Vidite koliko je „zanimljiva“ borba gang-ova unutar SNS da se ovajde čak i na tuđoj nevolji i bolesti u doba korone. Klinički centar Niš je ostao nadležan samo za prijem osoblja u kruševačku “covid” bolnicu, ali je kompletnu nabavku potrošnog materijala i lekova Lončar prebacio na na Klinički centar Srbije. Koje su ovde kombinacije, to za sad samo Lončar zna”, objašnjava Tepić.

Ona je navela da je oprema koja se isporučuje kruševačkoj bolnici vredna 10 miliona evra, te ima informacije ko stoji iza nabavke.

Pročitajte još...

“Moji izvori tvrde da se celokupna nabavka radi preko glavne “saradnice” Lončara- Jasne Stanivuk i njene kompanije Magna pharmacia. Inače, Jasna Stanivuk je javnosti poznata iz informacija da je sa Lončarem protivzakonito obezbedila posao i za opremanje novog KC Niš, odnosno kinesku kompaniju Sinofarm koju je savetovala i za nju posredovala”, isitče Tepić.

Podsetimo, Tepić je na društvenoj mreži Tviter objavila fotografije iz kovid bolnice u Kruševcu, navodeći da je ona daleko od funkcionalne zdravstvene ustanove.

“Lift ne radi, požarnim stepenicima nose stalke za infuzione pumpe. Kako će pacijente? Deja vu Batajnica. Fali sve, dok se pune džepovi kamarile čak i kroz 4 puta preplaćeni vešeraj! Kakva nakaznost dok ljudi umiru”, napisala je ona u svom tvitu.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare