Foto: EPA-EFE/MALTON DIBRA

Bivši kosovski premijer Ramuš Haradinaj reagovao je na poruku albanskog premijera Edija Rame da su besramni njegovi napadi na kosovskog premijera Aljbina Kurtija. On poručuje da je Ramina reakcija razumljiva, jer mu je blokirao plan o podeli Kosova, piše RTS.

„Frustracija Edija Rame mnome je razumljiva. Znam da ne može da mi oprosti što sam osujetio velikosrpski plan. Edi Rama, nakon povratka iz Moskve ne gubi vreme, nego sprovodi Lavrovljeve savete“, napisao je Haradinaj post  na Fejsbuk nalogu.

Takođe, poručio je da ima nekoliko saveta za Kurtija u vezi sa Ramom i taksom od 100 odsto na srpske proizvode.

„Želim da premijer Aljbin Kurti nastavi svoj put blokiranja puta Edija Rame i drugih radi podele Kosova i osnaživanja Srbije i Rusije u našem regionu, držeći taksu do konačnog ugovora o priznavanju. Drugo je već istorija“, istakao je Haradinaj.

Nešto ranije danas, premijer Albanije Edi Rama napisao je na Tviteru da su napadi Ramuša Haradinaja na predsednika kosovske vlade Aljbina Kurtija besramni i da Kurti može biti bilo šta, ali nikada sluga Srbije.

To je reakkcija na Haradinajeve napise od četvrtka, da se Kurti predao Srbiji odlukom da suspenduje deo taksi na proizvode iz BiH i centralne Srbije.

„Besramno je Ramuš počeo da napada Aljbina Kurtija! Aljbin može biti bilo šta, ali nije sluga Srbije! Voleo bih da niste podlegli napadima zbog smanjenja taksi, koje su uništile međunarodni ugled Kosova i Srbiju prikazali kao žrtvu u očima sveta“, napisao je Rama na svom Tviteru.

( RTS )