Goran Rakic i Jens Stoltenberg
Goran Rakić i Jens Stoltenberg Foto:TANJUG/ MINISTARSTVO ZA ZAJEDNICE I POVRATAK/ INFOMKK MZP MCR

Ministar za zajednice i povratak Goran Rakić razgovarao je danas u Prištini sa generalnim sekretarom NATO-a Jensom Stoltenbergom kojeg je izvestio da se na Kosovu i Metohiji u proteklom periodu desilo oko 70 napada na Srbe, njihovu imovinu, kao i na imovinu i verske objekte Srpske pravoslavne crkve.

Rakić je tokom sastanka kazao da visoko ceni susret i da je to veoma dobra poruka za srpsku i ostale manjinske zajednice na KiM da postoji zainteresovanost NATO-a da se u direktnoj komunikaciji iznesu bezbednosni problemi, koji su kako je ministar istakao, velika prepreka povratku i opstanku.

„Svaki vid ovakvih incidenata ukazuje na jasno usmerenu poruku protiv srpskog naroda da nisu dobrodošli i da povratnici nemaju šta da traže na svojim ognjištima“, rekao je Rakić, a saopšteno iz Ministarstva za zajednice i povratak.

Ministar Rakić je rekao i da iskreno veruje da zajednički rad i koordinacija mogu doprineti smirivanju situacije kada su u pitanju incidenti i naglasio da KFOR i u budućnosti mora ostati garant mira i stabilnosti na ovim prostorima.

Naglasio je i da srpski narod visoko ceni poruku NATO-a da pripadnici Kosovskih bezbednosnih snaga ne mogu da idu na sever Kosova.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar