Foto: Kancelarija za Kosovo i Metohiju

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Ðurić izjavio je da je sinoć na kući povratnika Jovana Ristića u selu Ljubodža ispisan grafit "UČK", dok je gotovo istovremeno provaljeno u kuću Radoja Pumpalovića u selu Dubrava u opštini Istok.

Tim povodom, Ðurić zahteva od nadležnih organa i predstavnika međunarodne zajednice na Kosovu i Metohiji da hitno pronađu počinioce i zaustave talas nasilja nad Srbima u Metohiji.

Ocenio je da se na taj način teror nad srpskim stanovništvom u Metohiji nastavlja i naglašava da taj teror nesumnjivo ima za cilj terorisanje i zastrašivanje Srba i njihovo proterivanje.

„Iako je u proteklim sedmicama zabeleženo više desetina napada na imovinu Srba širom Kosova i Metohije, počinioci po pravilu nisu pronađeni, čime se šalje jasna poruka svim kriminalcima i ekstremistima da su napadi na srpsku imovinu dozvoljeni i nekažnjivi“, naglasio je Ðurić.

Foto: Kancelarija za Kosovo i Metohiju

Kako se navodi u saopštenju Kancelarije, Ðurić je ocenio da ti incidenti ne doprinose nastojanjima da se prilike na Kosovu i Metohiji stabilizuju i izgradi poverenje između srpskog i albanskog naroda.

Takođe, naglasio je da odgovornost za to dele i oni koji nečinjenjem dozvoljavaju da se napadi na srpski narod događaju iz dana u dan.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar