Foto: Nemanja Jovanović / Nova.rs

Potpredsednica DS Dragana Rakić rekla je danas da je prema internim istraživanjima Saveza za Srbiju i DS-a "protiv Vučića milion građana Srbije".

Ona je ponovila stav da podela u Demokratskoj stranci nema, da je Glavni odbor zakazan za 21. jun i da će biti održan u Skupštini opštine Stari Grad.

„Vladajući režim godinama radi da potpuno uništi Demokratsku stranku, ali mi smo napravljeni od žilavog materijala i istrajavamo sve ovo vreme. Nema nikakvih podela u Demokratskoj stranci. Zoran Lutovac, naš predsednik, ima potpunu većinu i podršku u Glavnom odboru, i u samoj bazi, među članovima“, rekla je ona u emisiji „Dan uživo“ na N1.

Nije Glavni odbor Demokratske stranke odlagan pet puta, naprotiv, on je odložen upravo zbog zdravstvenih razloga i zakonskih obaveza dva puta, rekla je Rakić.

„Bio je zakazan za 14. mart. ali je zbog korone odložen za 31. maj. Međutim, iz zdravstvenih i zakonskih razloga on je odložen, tako da ćemo Glavni odbor imati 21. juna. Biće održan u Skupštini opštine Stari Grad. Velika sala je slobodna u tom terminu koji smo tražili, i ta sala nije biračko mesto“, napomenula je Rakić.

O krivičnoj prijavi protiv Jerkov

Govoreći o krivičnoj prijavi koju je predsednik DS-a Zoran Lutovac podneo protiv narodne poslanice Aleksandre Jerkov, ona je rekla da to ne dokazuje da postoje podele u ovoj partiji, već da „pokazuje da zakon mora da važi za sve, i da visoka stranačka funkcija nikoga neće sačuvati od kršenja zakona, a mi imalo osnovane sumnje da jeste bilo“.

„To je bio i pokušaj da se uz pomoć falsifikovanih potpisa dokaže da postoji jedna trećina članstva Glavnog odbora koji je želela da zakaže prevremenu sednicu. Mislim da je to bilo zbog toga što su želeli da DS prekrši reč datu građanima da će bojkotovati izbore, i ta mala grupa ljudi videla šansu u tome da Demokratska stranka izađe na izbore“, ističe Rakić.

Ona je ponavila stav da podela u stranci ne postoji i podseća da je za izlazak na izbore na poslednjoj sednici GO DS glasalo četiri člana. Navodi da DS nije preispitivala odluku o izlasku na izbore, jer oni neće biti „fer i pošteni“.

„U Demokratskoj stranci zaista postoji pluralizam mišljenja. I svako može da kaže svoje mišljenje, ali odluke koje donesemo su obavezne za sve, pa čak i za tu manjinu koja se ne slaže“, naglasila je ona.

Komentarišući period nakon izbora, ona je najavila da je bojkot „tek prvi korak u borbi za poštene i slobodne izbore“.

„Bojkot je samo sredstvo. Posle izbora kreće kampanja bojkota lažnih institucija koje mi nećemo priznati, jer milion građana neće imati predstavnike u nacionalnom parlamentu. Istraživanja govore da je milion građana protiv Vučića, a sa druge strane, ne vidim za koga bi glasali“, rekla je ona.

„Aleksandru Vučiću je potrebna Demokratska stranka koja izlazi na izbore. Potrebna mu je DS koja bi dala legitimitet ovim lažnim izborima, jer je DS jedan politički brend i mi trajemo 30 godina“, zaključila je ona.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare