Foto:Vesna Lalić

Inicijativa Ne davimo Beograd danas je najoštrije osudila najave o susretu gradonačelnika Beograda Zorana Radojičića sa liderom bečkog ogranka ekstremno desničarske Slobodarske partije Austrije Dominikom Nepom, koji je bio zakazan za 20. jul, ali je zbog situacije sa epidemijom korona virusa u Srbiji odložen.

„Smatramo da gradonačelnik Beograda nema razloga da se sastaje sa predstavnicima partije koja zastupa ekstremno desne stavove i vrednosti, kao što su populističko širenje mržnje prema migrantima i strancima uopšte, te negiranje osnovnih ljudskih prava“, navodi se u saopštenju.

„Ne davimo Beograd“ ističe da to nikako nisu vrednosti na kojima se Beograd temelji i podseća da će sa građanima uvek biti na frontu borbe za solidarnije, tolerantnije i održivije društvo, protiv svakog oblika desnog ekstremizma i fašizma iz bilo koje zemlje.

Ova inicijativa je od nadležnih gradskih organa zatražila informacije i o planiranom bratimljenju gradske opštine Voždovac sa Bečkim okrugom Simering upravo pod vođstvom ekstremističke Slobodarske partije Austrije.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar