Foto: Nemanja Jovanović/Nova.rs

Pokret slobodnih građana (PSG) zatražio je danas od gradonačelnika Beograda Aleksandra Šapića da hitno ukloni grafit na kojem je naslikan lik osuđenog ratnog zločinca Ratka Mladića, kao i sve druge kojima razne grupe pozivaju na nacionalnu, versku ili rasnu mržnju.

„Novoizabrani gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić je na zvaničnom nalogu Gradonačelnika Beograda otvoreno doveo u pitanje usvojenu Deklaraciju o osudi zločina u Srebrenici usvojenu u Narodnoj skupštini Srbije kao i obavezu svih institucija da poštuju presude Međunarodnog suda pravde negirajući, ne samo genocid u Srebrenici, već čak i sve druge zločine Ratka Mladića za koje je on pravosnažno osuđen“, navodi PSG u saopštenju.

Dodali su da je Šapić to objavio kao odgovor na zahtev nevladinih organizacija da se ukloni grafit Mladiću u Njegoševoj ulici, ali i svi grafiti Mladiću iscrtani u međuvremenu širom grada.

„Beograd koji mi želimo i koji ćemo stvoriti je otvoren grad za sve ljude, grad koji poštuje odluke sopstvene zemlje, koji ne provocira tugu i patnju već podstiče na pomirenje i zajednički razvoj celog regiona“, ocenili su iz PSG.

BONUS VIDEO Rasprava prolaznika i branilaca murala

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare