Foto: TANJUG/ NENAD MIHAJLOVIC; Nova.rs

Stranka ZAJEDNO osudila je danas nasilje nad demonstrantima u Novom Sadu i zatražila da uhapšeni hitno budu pušteni na slobodu.

ZAJEDNO ocenjuje da su predstavnici naprednjačke vlasti „još jednom pokazali da su spremni da na građanke i građane šalju privatno obezbeđenje i pendreke, kako bi odbranili jedino svoj i interes domaćih i stranih investitora i kapitala“.

„Najoštrije osuđujemo nasilje privatnog obezbeđenja i ponašanje policije i predstavnika Skupštine grada Novog Sada prema građanima, koji su želeli da iskoriste svoje građansko pravo – da prisustvuju sednici i obrate se povodom Gradskog urbanističkog plana. Stranka ZAJEDNO, čiji su predstavnici iz Novog Sada bili sa građanima, pruža svu podršku Novosađanima u borbi za svoj grad i osnovna građanska prava, koji su nakon brojnih primedbi iscrpeli sve institucionalne mogućnosti da utiču na katastrofalan GUP“, ističu u ovoj političkoj organizaciji.

Dr Radivoje Jovović, poverenik ZAJEDNO u Novom Sadu, koji je dobio, kako navodi ova stranka, nekoliko udaraca od privatnih obezbeđenja, nakon incidenta je istakao da je zahvalan svim svojim sugrađanima koji su došli, u želji da učestvuju i daju primedbe na GUP, a kasnije i na protestu, na kome su napadnuti od strane privatnog obezbeđenja.

„Novi Sad je pokazao da se odavno probudio i ne planira ponovo da zaspi, da ponovo utone u letargični san. Oduzimanje grada, prirode, reka, njiva, planina je crvena linija. Zajedno ćemo odbraniti javna dobra i građanska prava i slobode od nasilničke naprednjačke vlasti, koja je okupirala sve institucije, rasprodaje zemlju, a na zahteve svojih građana odgovara silom“, rekao je Jovović.

***

BONUS VIDEO – Tuča i probijanje barikada na protestu u Novom Sadu

Pratite nas i na društvenim mrežama:
Facebook
Twitter
Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare