Foto: Nemanja Jovanović/Nova.rs

Potpredsednica Stranke slobode i pravde Marinika Tepić predstavila je danas izveštaje ovlašćenog službenog lica iz kojih se vidi da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić prisluškivan zbog kontakata sa liderom Srpske desnice Mišom Vacićem, koji je bio na merama zbog ekstremizma. Tepić je rekla da je Vacić komunicirao i sa predsednikom Srbije i sa njegovim bratom Andrejem, a prisluškivan je i jedan razgovor sa Nebojšom Stefanovićem, dok je bio na funkciji ministra policije. Zbog ovih kontakata, koji su ocenjeni kao prijateljski i porodični, tvrdi Tepić, Vaciću nije oduzeto nelegalno oružje, a sam je u prisluškivanim razgovorima rekao da ga "Vučić plaća da sedi kod kuće"

Konferenciju za medije možete uživo pratiti na ovom linku.

„Danas ću vam dokazati kakao Vučić nedeljama manišuliše aferom prisluškivanja, od sebe pravi žrtvu, a da to nije tačno. On uopšte nije bio meta, uopšte nije bio na merama, nije bio cilj nelegalnih radnji, već je upao na mere legalnog prisluškivanja sumnjivih lica za ekstremizam. Ne samo on već i njegov brat Andrej i to više puta. A bio je prisluškivan i tadašnji ministar policije Nebojša Stefanović. Aleksandar i Andrej Vučić komunicirali su porukama i pozivima sa licem koje se sumnjiči sa ekstremizam. Prisluškivano lice je Miša Vacić.Za njega je utvrđeno i da je u posedu imao i nelegalno oružje, ali mu nije oduzeto, jer je utvrđeno da je u prijateljskim i gotovo porodičnim vezama sa Aleksandrom Vučićem“, rekla je Tepić.

Kako je dodala, ovo su iskazi ovlašćenog službenog lica.

„Iz tih iskaza možete da vidite da se spominju komunikacije Vacića sa Aleksandrom i Andrejem Vučićem. Saznaćemo nekoliko važnih stvari. Prvo da je Vacić imao nelegalni pištolj, ali se ispostavilo da je u bliskim odnosima sa braćom Vučić, pa ništa tim povodom nije preduzeto. Znamo da je Aleksandar Vučić plaćao Vacića, koji i sam kaže u presretnutim razgovorima, da ga Vučić plaća da sedi kod kuće. Nadležni su insistirali da informacije o komunikaciji ne ulaze u mesečne izveštaje sudu. Starešine insistiraju na tome. Citiram, zato što nema potrebe da se predsednikovo ime provlači po izveštajima. I za brata Andreja piše isto. Dodatno važan momenat koji demantuje sve tirade i predstave Vučića kako mu novinari i opozicija napadaju brata bez dokaza. Ovde je dokaz da bratija Vučić intenzivno komunicira sa ljudima koji se sumnjiče za ekstremizam, nelegalno nose oružje i direktno prete novinarima i predstavnicima opozicije na svojim javnim događanjima, do grafita kojima je Beograd bio ukrašen u više navarata. Gde u svetu predsednik komunicira porukama i zivka se sa osobama osumničenim za ekstremizam? Ja ne znam za takav primer, ali u Srbiji je sve moguće“, rekla je Tepić i dodala:

„Dosta više da se svi pravimo budalama. Da smo svi mi krivi, samo on nije kriv. U nameri da od sebe napravi žrtvu, iako je učestvovao u stvaranju, zaštiti i finansiranju kriminalaca, kao što znamo u klanu Belivuk, a sad i sa ekstremistima“.

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare