Tomislav Lovreković Foto:Nova.rs

Na današnjoj konferenciji za novinare potpredsednice Stranke slobode i pravde Marinike Tepić, grupa režimskih akitivista pokušala je da izazove incident, vređajući i inicirajući fizički obračun s ljudima koji su zajedno s Marinikom Tepić došli na konferenciju. Među okupljenim učesnicima u pomenutom incidentu viđen je i Tomislav Lovrenković, “medijski stručnjak” vlasti i osoba najblaže rečeno kontroverzne biografije.

“Vučić do sada nije odgovorio koje skrivao snimke, ko je terorisao građane kao što sada čine ovde. Danas sam tu da bih dokazala direktnu vezu Vučića i SNS s Veljom Nevoljom i njegovim saradnicima. Može on da se pere koliko hoće, mi mirno spavamo, ali on ne spava mirno. Pogledajte šta mora sve da organizuje da bi pokušao da me ućutka”, navela je Tepić na konferenciji u Pančevu.

A na pomenutoj konferenciji, u grupi ljudi koja je pokušala da izazov incident, pojavio se i Tomislav Lovereković, čovek koji se prema potrebi predstavlja kao aktivista, novinar, političar ili predstavnik nevladinog sektora.

Pročitajte još...

Međutim, pre nego što je postao zaštitnik interesa vlasti, Lovreković je u javnim nastupima otvoreno kritkovao vlast i Aleksandra Vučića. Svojevremeno je bio član Lige socijaldemokrata Vojvodine, da bi nakon toga postao član nekoliko desničarskih organizacija, a ubrzo i osoba koja na terenu brani ugled i čast Srpske napredne stranke.

Dok je bio opoziciono nastrojen, Lovrekoviću nisu bile strane uvrede na račun Vučića, pa je tako kao predstavnik desničarske Grupe građana “Pokret”, gostujući na TV stanici “Kanal 9”, pokazao majicu s uvredljivim natpisom upućenim Vučiću.

Nije poznato šta je izazvalo katarzu kod Lovrekovića, ali je ubrzo, pošto je promenio mišljenje i prešao na stranu vlasti, počeo da se dokazuje, trudeći se na taj način da izbriše svoju “ružnu prošlost”.

A u tu svrhu, kao novopečeni aktivista vlasti, mislio je da je sve dozvoljeno, pa je tako organizovao hajku na Mariniku Tepić, preteći joj ubistvom. Verbalno je napadao novinara Dinka Gruhinjića i vređao poverenika Narodne stranke u Novom Sadu, Borislava Novakovića.

“N1 neće pitati Marinike. Mi ih moramo pitati i ispitati i ućutkati. Jednom za svagda. Sve do jedne. Za početak snajperski, a kasnije i artiljerijski. Ona ili mi“, napisao je on u jednom od svojih tekstova zbog kojih je kasnije osuđen na mesec dana zatvora.

Lovreković je bio prisustan i kad je tokom 2018. godine Narodna stranka u Novom Sadu organizovala peticuju protiv rušenja SPENS-a.

Zajedno s još jednim muškarcem, koji se predstavio kao Mihalio Janjić, vređao je Borislava Novakovića i aktiviste Narodne stranke. Tom prilikom, Lovreković se unosio Novakoviću u lice, dok je poverenik Narodne ćutao. Kako incident ne bi prerastao u fizički obračun, intervenisala je policija koja je stala između njih i legitimisala Lovrekovića i Janjića.

 

U svrhu dokazivanja režimu i vlastima, Lovreković je tokom studentskih demonstracija “Protesti protiv diktature”, zajedno sa “Pokretom” orgnaizovao kontraprotest, koji je, kako je tada navodio, bio usmeren protiv “Dinka Gruhonjića i homoseksualaca”.  Međutim, tom prilikom se nije proslavio odzivom, pa je tako na njegovom kontramitingu ukupno učestvovalo osam osoba.

Veliku pažnju javnosti Lovreković je izazvao i kad je u novembru 2018. godine u beogradskom Medija centru, u ime do tada nepoznatog Centra za medijski monitoring, predstavio istraživanje na osnovu kojeg je zaključeno da cenzure u Srbiji uopšte nema.

Lovreković je tada, na osnovu analize, kako je naveo, sadržaja lista “Danas”, nedeljnika “Vreme” i “NIN”, kao i televizije N1, rekao da je ustanovljeno da postoji veliki prostor za kritiku, pa čak i da postoji diskriminatorski odnos.

“Priča o cenzuri je samo farsa kojom pokušava da se stvori nestabilna klima u Srbiji”, rekao je između ostalog, ovaj „medijski stručnjak“.

Uz Lovrekovića, među prisutnima osobama na današnjoj konferenciji Marinike Tepić bio je i glavni i odgovorni urednik portala Embargo, novinar Predrag Jeremić.

Predrag Peca Jeremic i Tomislav Lovreković Foto:Nova.rs

U dostupnoj biografiji, navodi se da je Jeremić novinarstvom bavi novinarstvom od 1986. godine, te da je prvi tokom devesetih pred kamere doveo ljude iz sveta kriminala. Takođe, Jeremić je neretko u prošlosti bio gost režimskih televizija na kojima je pohvalno govorio o aktuelnom režimu, tvrdeći da je prethodna vlast “pljačkala građane i ostavila državu u dugovima”.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar