Foto:Nemanja Jovanović/Nova.rs/Zoran Lončarević

Posle i zvanične objave Sergeja Trifunovića da PSG ulazi u izbornu trku, došlo je do cunamija u "bojkot opoziciji", tako da bi, prema tvrdnjama naših izvora, na izborima zakazanim za 21. jun građani mogli glasati i za Boška Obradovića i Marka Bastaća, saznaje Nova.rs.

Sednica Predsedništva Stranke slobode i pravde biće održana u subotu u 12 časova u prostorijama opštine Stari grad, a kako kažu naši izvori, odluku o izlasku na izbore još jednom će preispitati i Dveri, takođe sutra.

Iako je do sada praksa u SSP bila da se spoje sednice Predsedništva i Glavnog odbora, to se sutra neće desiti, navodi naš izvor.

„Sednicu ćemo održati u sali opštine Stari grad kako bi ispoštovali mere zbog opasnosti od pandemije koronavirusa“, kaže naš sagovornik i dodaje da još uvek ne zna šta su tačke dnevnog reda, ali da očekuje da će biti reči o eventualnom izlasku na lokalne izbore.

Nova.rs saznaje i da će sednica biti zatvorena za javnost te da nije planirano obraćanje za medije po završetku sastanka.

Sve više se spekuliše o tome da bi predsednik opštine Stari grad Marko Bastać mogao izaći na izbore, a kako tvrde naši izvori on to upravo i želi.

Sagovornici Nova.rs iz Saveza za Srbiju navode da je lider Dveri Boško Obradović i na jučerašnjem sastanku opozicije diskutovao u pravcu da će da izađe na izbore.

„Odavno smo međusobno pričali da je Boško u kampanji. Setite se kamiona, migranata i sve što radi. Bilo nam je jasno da na taj način pokušava da animira glasače Dveri“, kaže naš izvor iz SzS.

Podsećamo na to da je Nova.rs objavila da su lideri Saveza za Srbiju na sastanku održanom pre tri dana potvrdili da su odlučni u bojkotu izbora dok je predsednik Dveri Boško Obradović izneo stav  da bi trebalo preispitati ovu odluku kao i da je vrlo  moguće da će Marko Bastać pokušati da još jednom dobije poverenje koje su mu pre četiri godine dali stanovnici Starog grada.