Foto: Printscreen/YouTube

Reizabrani predsednik opštine Vračar Milan Nedeljković čovek je koji istovremeno obavlja šest poslova, ali se po svemu sudeći najmanje bavi poboljšanjem života građana, na šta se obavezao, jer je nedavno ušao u novi mandat, a da gotovo ništa od projekata koje je najavljivao pre četiri godine nije ni započeo, kamoli završio.

Tako su građani Vračara praktično obmanuti da će, između ostalog, biti uređen trg ispred Beogradskog dramskog pozorišta, da će Gradić Pejton biti rekonstruisan i pretvoren u umretničku koloniju, da će Makenzijeva ulica biti proširena i dobiti četiri vozne trake, te da će deo Južnog bulevara biti rekonstruisan… Na spisku obećanja bilo je i da će Vračar dobiti tri podzemne garaže, a da će u okviru zgrade opštine biti napravljen vrtić za 300 mališana.

Veći deo ovih obećanja dat je 2016 godine, a njihov rezultat danas jeste – nula.

Obavlja šest poslova 

Da podsetimo, Milan Nedeljković je nedavno ponovo izabran za predsednika opštine Vračar. Iako, kako je Nova.rs već pisala, istovremeno obavlja još šest poslova. Nedeljković, naime, radi i kao redovni profesor Medicinskog fakulteta u Beogradu, zaposlen je u Kliničkom centru Srbije kao načelnik odeljenja, član je Komisije za lekove i medicinska sredstva i Upravnog odbora Instituta za ortopedsko-hirurške bolesti “Banjica”, a dobija i mesečnu apanažu kao rukovodilac projekta na Medicinskom fakultetu. Ovi podaci se lako mogu proveriti na sajtu Agencije za borbu protiv korupcije, kojoj političari moraju da podnose izveštaje o imovini i primanjima.

O svim projektima koje je Nedeljković, inače član SNS, u okviru predizborne kampanje obećavao Vračarcima, a da oni u ovom trenutku nisu ni započeti, javnost je obavestila Stranka slobode i pravde u svom saopštenju.

Lažna obećanja 

Članica predsedništva SSP Mila Popović za Nova.rs nabraja šta je sve Nedeljković obećao, a nije ispunio:
„Pre svega, uređenje trga ispred Beogradskog dramskog pozorišta, u okviru kojeg je trebalo izmestiti i taksi stanicu, obećano je 2016. godine, a nije ni započeto. Isto je i sa tri podzemne garaže koje su takođe najavljene 2016. sa rokom do kraja 2020. i takođe nisu ni započete, a trebalo je da budu izgrađene u Skerlićevoj, ispod Beogradskog dramskog i na platou pored Kalenić pijace. Proširenje Makenzijeve do Grčića Milenka, takođe obećano 2016. nije ni započeto, kao i rekonstrukcija Južnog bulevara od ulice Maksima Gorkog do Grčića Milenka. Vrtić u aneksu Opštine Vračar, čiju su izgradnju Goran Vesić i Nedeljković najavili u decembru 2017, ne da nije završen, već ni započet“, navodi Popović.

Sva ova obećanja su bila javna, pred novinarima su ih davali i Nedeljković i zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić, te se lako mogu proveriti.

Popović kaže da je jasno da se radi o čistom obmanjivanju građana.
„To su lažna obećanja, koja je dao na početku prošlog mandata, a sad je ušao u drugi mandta i ništa nije uradio. Jasno je da to možemo očekivati i ubuduće“, kaže Popović.

Nem na pitanja opozicije 

Sličnog je mišljenja i šef odborničke grupe „Oslobodimo Vračar“ Konstantin Samofalov.
„Pred izbore su najavljivali projekat obnove fasada na Vračaru, predstavnici skupština stanara su se prijavljivali, ali ništa se dalje od obećanja nije odmaklo. Mi smo tražili i objašnjenje za ogromnu zgradu preko puta zgrade opštine, na uglu ulica Kursuline i Njegoševe, koja narušava ambijentalnu sredinu kraja. Tražili smo da nas obaveste da li su ispoštovana prvaila o maksimalnoj spratnosti, što nismo dobili. Ostali smo i bez odgovora šta će se, zapravo, raditi na platou ispred Hrama Svetog Save, što je najavio Aleksandar Vučić i da li će deo Karađorđevog parka biti pretvoren u građevinsko zemljište. Takođe, nismo dobili odgovor“, navodi Samofalov.

U pokušaju da saznamo zašto ništa od obećanog u ovom trenutku, a zapravo četiri godine, kasnije nije ni započeto, kontaktirali smo Nedeljkovića, ali on nije odgovarao na pozive i poruke portala Nova.rs.

Prva dokumentacija za vrtić baš danas

Interesantno je da je upravo danas, a dan nakon saopštenja SSP,  Sekretarijat za obrazovanje i dečju zaštitu grada Beograda izdao dokument pod nazivom „Prethodno informativno obaveštenje – Izvođenje radova na adaptaciji i rekonstrukciji upravne zgrade GO Vračar“, za potrebe smeštaja dece u okviru Predškolske ustanove Vračar. To bi značilo da prva dokumentacija o izvođenju radova dolazi svega tri godine nakon obećanja.

 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare