Foto: Wikipedia/XJeanLuc

Predsednik opštine Topola Igor Petrović (SNS) podneo je ostavku na tu funkciju, saznaje N1.

„Poštovani, obaveštavam Vas da podnosim ostavku na mesto predsednika opštine Topola“, piše u pečatiranom i potpisanom dokumentu, koji je Petrović dostavio Miodragu Milovanoviću (SPS), predsedniku Skupštine opštine Topola.

Igor Petrović nije želeo da komentariše razloge ostavke, a bivši predsednik opštine Topola Dragan Jovanović rekao je da je „očigledno da je Petrović uvideo gde sve ovo vodi, pa na vreme odstupio“.

„Za falsifikovanje službene isprave podneli smo krivičnu prijavu protiv Miodraga Milovanovića, predsednika SO Topola, jer je na poslednjoj sednici lokalnog parlamenta potpisao rešenje da je razrešen dužnosti zamenik predsednika opštine. To se nije desilo. Opasan je način na koji opštinska vrhuška pokušava da ostane u foteljama“, kaže za N1 Dragan Jovanović, lider opozicione stranke „Bolja Srbija“.

Jovanović dodaje da „ceo dan u Topoli sastanči Nikola Dašić, koordinator SNS za Šumadijski okrug i gradonačelnik Kragujevca, kako bi normalizovao vlast u gradu pod Oplencom“.

Dosadašnji predsednik opštine Topola Igor Petrović izabran je na tu funkciju pre sedam meseci glasovima naprednjaka, SPS i grupe građana „Novi ljudi za bolju Topolu“.

Skupština opštine Topola ima 41 predstavnika građana u svojim klupama. Glas jednog odbornika je sada „jezičak na vagi“, jer vladajuća koalicija ima 20 odbornika, koliko i grupacija koju predvodi stranka „Bolja Srbija“ Dragana Jovanovića.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar