Dragan Jovanović Foto:Vesna Lalić

Skupština opštine Topola je oduzela odbornički mandat lideru Bolje Srbije Draganu Jovanoviću, za šta su glasali odbornici koalicione većine "SNS, Novi ljudi za Bolju Topolu i SPS". Jovanović je rekao agenciji Beta da je on "trn u oku" vlasti u Topoli i da mu je mandat oduzet juče na sednici Skupštine koja je sazvana "preko noći".

On je rekao da mu je mandat oduzet na osnovu „falsifikovanog“ dokumenta, navodnog rešenja iz MUP-a da je brisan iz biračkog spiska u opštini Topola.

Jovanović tvrdi da nikada nije menjao svoje prebivalište, odnosno nije se selio iz Blaznave u Beograd i nudi uvid u podatke iz lične karte.

Rekao je da je u vreme korone izvršena zloupotreba njegovih ličnih podataka.

Ocenio je da je da je ovo „jak udarac na opoziciju“ u Topoli i da se prvi put dogadja da se nosiocu jedne izborne liste oduzima mandat u Skupštini.

Zbog oduzimanja mandata, Jovanović je najavio podnošenje žalbe Upravnom sudu, a ranije je, zbog zloupotrebe ličnih podataka, već podneo krivične prijave protiv NN lica u opštinskoj upravi i MUP-u.

Na jučerašnjoj sednici Skupštine opštine Topola većinu je potvrdila vladajuća koalicija sa 21 odborničkim mestom od ukupno 41.

Dragan Jovanović je rekao da je „ključnu ulogu“ imao odbornik SPS-a Žarko Jovanović, koji je, kaže, do pre nekoliko dana bio „na njegovoj strani“, a juče je glasao da mu se oduzme mandat.

Žarko Jovanović je juče postao potpredsednik Skupštine Topola.

Lider Bolje Srbije je rekao da su odbornici opozicije u Topoli izloženi pritisku, da ih sada obilaze odbornici vlasti i da je cilj da se „opozicioni duh“ u Topoli slomi.

Jovanović je prošle sedmice tvrdio da je obezbedio većinu od 21 odbornika u u lokalnoj skuptini za smenu naprednjačke vlasti, što je najavljivao za vanrednu sednicu skupštine početkom decembra, koju je tražila opozicija.

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar