Sednica Skupštine Srbije Foto:Aleksandar Barda/FoNet

U Skupštini Srbije danas je održan kolegijum na kom je predsedavajuća parlamenta Ana Brnabić razgovarala sa predstavnicima poslaničkih grupa o zahtevu opozicije da se održi posebna sednica o iskopavanju litijuma. Kako saznaje Nova.rs, poslanici će pored ove teme izvesno diskutovati o predlogu rebalansa budžeta, a očekuje se da zasednje bude zakazano u naredni ponedeljak.

Kako saznaje naš portal, Brnabić je obavestila predstavnike poslaničkih grupa da će poslanici najpre diskutovati o rebalansu budžeta, a da potom sledi rasprava koja je inicirana na zahtev opozicije.

PROČITAJTE JOŠ...

„Procena Ane Brnabić je da će Vlada uputiti predlog rebalansa budžeta u narednih 24 ili 48 sati. Ako se to dogodi, realno je da sednica bude u ponedeljak“, navodi sagovornik Nova.rs.

Podsetimo, predstavnici opozicije predali su prošle nedelje zahtev za održavanje vanredne sednice Skupštine Srbije i predložili izmene i dopune Zakona o rudarstvu i energetici kako bi se sprečila dalje ekploatacija litijuma. Pored partija koje su deo aktuelnog saziva Skupštine Srbije, na sastancima su učestvovali i pokret „Kreni-promeni“, odnosno lider ovog pokreta Savo Manojlović i predstavnici Saveza ekoloških organizacija Srbije (SEOS), Zlatko Kokanović i Nebojša Petković.

Tim povodom, predsednica Skupštine Ana Brnabić izjavila je da će staviti na dnevni red zahteve opozicije o zabrani iskopavanja litijuma, te da jedva čeka sednicu Skupštine Srbije na kojoj će se razgovarati o ovoj temi, i zapitala se zašto opozicija nije zahtevala i da Vučić dođe na sednicu parlamenta.

Na njeno pitanje za Nova.rs reagovali su pojedini predstavnici opozicije.

BONUS VIDEO:

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare