Foto: Nova.rs

Gradonačelnici Južne i Severne Mitrovice Agim Bahtiri i Goran Rakić i komandant Kfora Mikele Risi pozvali su sve građane Mitrovice da se pridržavaju pravila nadležnih organa u vezi mera protiv širenja korona virusa i ostanu kod kuće.

Kako prenosi portal Kossev, oni su se u četvrtak uveče sastali na glavnom mostu u Mitrovici, a u vezi sa, kako su saopštili, pandemijom korona virusa.

Risi je rekao da gradonačelnici Severne i Južne Mitrovice znaju da je situacija sa korona virusom veoma ozbiljna i da je siguran da će svi stanovnici Mitrovice pratiti veoma pažljivo pravila i restrikcije koje su propisale institucije Kosova i ovih gradonačelnika.

Gradonačelnik Južne Mitrovice Agim Bahtiri pozvao je građane i na severu i na jugu Mitrovice da prate preporuke kosovskog ministarstva zdravlja, kako bi „zajedno uspeli“.

„Pozovite sve građane Mitrovice, kako sa сevera, tako i sa juga, da budu oprezni jer postoji kretanje sa obe strane grada i da zajedno poštuju preporuke centralnih institucija. Pozovite sve da poštuju redosled i restrikciju kretanja zato što je to jedini način da se pobedi u ovom ratu“, rekao je
Bahtiri.

Rakić je pozvao sve građane da preuzmu svu odgovornost i da prvo, čuvajući sebe, sačuvaju sve oko sebe. U kratkoj izjavi apelovao je na građane Kosovske Mitrovice da se pridržavaju uputstava koje daju lekari i Krizni štab jer jedino tako, kako je навео, „možemo da sačuvamo svoje živote“.

On je podsetio i na štetu po privredu.

„Ovaj virus je naneo, pre svega ljudima koji se bave privatnim biznisom – veliku štetu, ali će ona biti veća ukoliko se ne budemo pridržavali
uputstava. Zato molim sve da ostanu u kući, jer ćemo na taj način sačuvati život“.

Portal Kossev naveo je da događaj prethodno nije bio najavljen, barem za deo medija, osim što se gradonačelnik Južne Mitrovice kratko pre događaja obratio saopštenjem za medije na albanskom. Pitanja nisu bila dozvoljena.